Home
01 Ocak 2021 ( 60 izlenme )
Reklamlar

DSÖ’den onay alan ilk aşı Pfizer/BioNTech oldu!


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği BioNTech firması ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği corona aşısına acil kullanım onayı verdi.






Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği BioNTech firması ile Amerikan ilaç devi Pfizer’in ürettiği corona aşısına acil kullanım onayı verdi.

ABDAlman ortaklığı Pfizer/BioNTech şirketlerinin mRNA teknolojisiyle geliştirdiği Covid19 aşısı DSÖ tarafından onaylanan ilk aşı oldu.

Pfizer/BioNTech aşısını onaylayan ilk ülke İngiltere olmuş, daha sonra ABD ve Kanada’da da bu aşıya kullanım onayı verilmişti.

Avrupa İlaç Ajansı ve AB Komisyonu da Pfizer aşısını 21 Aralık’ta onaylamıştı. DHA

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dsodenonayalanilkasipfizerbiontecholdu6192256/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cemevinin bankadaki parasına haciz! Ödeme tebligatı yapılmadı, karar kısmen bozulsa da ortada kaldı Camide ayakkabı çalan adam güvenlik kamerasına yakalandı BDDK Deprem Sonrası Depremzedelerin Borçlarına Erteleme Uyguladı Sigaraya gelecek 'otomatik' zam: Tiryakilerin cebi fena yanacak