Dün akşam saatlerinde Büyükçekmece'de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Birçok vatandaş tarafından hissedilen deprem küçük çaplı endişeye neden oldu.
Depremin ardından deprem uzmanları da TV programlarında ve sosyal medya hesaplarından yorumlarda bulundu.
Uzmanların aynı söylemde birleştiği görüldü.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:
"M4,2 beklenen artçı depremdir. Sıkıntı yok.
Çözüm sağlam yerde sağlam yapıdır. Bunun için güçlü bir ekonomi, bilinçli, toplumcu bir yönetim erki gerekir.
Yapısal dönüşüm varsıla hizmet eder, kentsel dönüşüme düşmandır.
Marmara’da en az iki deprem kaçınılmazdır. Ancak süre için henüz erken.
Marmara M6,4 eşik değeri aşacak gerginliğe henüz erişmedi.
Depremden ancak sizin katkılarınızla kurtuluruz. Önce sorumlu, bilinçli yurttaş olacağız."
Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise X'ten yaptığı paylaşımda, "Silivri Büykçekmece arasında 4,2 deprem oldu. Bu deprem kırılması muhtemel Kumburgaz Fayı üzerinde . 23 Nisandan beri bu fayda küçük stres alanı değişimleri devam ediyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
TGRT Haber canlı yayınına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise şunları kaydetti:
"4.0 büyüklüğündeki deprem hissedilebilir ama yıkıcı, hasar verici bir deprem değil. Bu bakımdan korkulacak bir şey yok. 23 Nisan'da yaşanan 6.2 ve 5.9'luk depremlerin yaşandığı Kumburgaz fayında yaşandı. Bu depremde ana şokun ardından yaşanan artçılar kabul edilebilir.
Buradaki enerji yavaş yavaş boşalıyor. Her gün 23 tane depremler olurken sayı azalıyor. Kumburgaz fayında enerji boşalımı rahatlama olduğunu söyleyebiliriz. Ancak enerji boşalımı komşu faya aktarılır. Komşu faylarda bir hareketlilik yok. Spekülatif olur."
Profesör Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Osman Bektaş ise X'ten yaptığı açıklamada, "Merkezi Marmara Fayı doğudaki İzmit, batıdaki Ganos Fayı gibi büyük deprem enerjisi biriktiremiyor. Sürünerek (CREEP ) deprem enerjisi harcıyor. BU NEDENLE BÚYÜK DEPREM ÜRETEMEZ" dedi.
Sözcü
AKP kongresinde çok gergin anlar! Adaylığı düşürülünce adalet istedi, kürsüyü tekmeledi!184 izlenme
Türkiye'de bulunamayan Covid-19 ilacı Özbekistan’a hibe edilecek!108 izlenme
Cumhurbaşkanı kararıyla yaylalar imara açıldı: Müteahhitlerin cebi dolacak!85 izlenme
Vatandaş can derdinde AKP'li belediye ihale!23 izlenme
AKP'den devralınan borç tabelaya sığmadı!91 izlenme
Ulus Atatürk Anıtı 94 yıl sonra restore edildi!37 izlenme
İstanbul seçimleri kaybedilince, belediye yetkileri kısıtlandı…119 izlenme
İmamoğlu'ndan İstanbullulara müjde: Depremde hayat kurtaran formül İstanbul'da uygulanacak43 izlenme