Türkiye'de Antalya ve Muğla’daki orman yangınları uluslararası medya tarafından da anbean takip ediliyor. Yürekleri dağlayan görüntüler sonrası birbiri ardına analiz haberler yapılırken, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, felakete ilişkin dikkat çeken bir kareyi okuyucularıyla paylaştı.
Gazetenin Türkiye muhabiri Bethan McKernan imzalı haberde yer verilen fotoğrafta, deniz kenarında küçük bir çocuk kızıl gökyüzü altında yangın söndürme uçağını izlerken görülüyor. ‘Türkiye’deki yangınları anlatan fotoğraf’ başlığıyla yayınlanan haberde, söz konusu karenin Antalya’da bir Rus turist tarafından çekildiği belirtiliyor.

HÜKÜMETE MÜDAHALE TEPKİSİ
Fotoğrafın yangınlarda oluşan yıkımı sembolize ettiğini ifade eden McKernan, sosyal medyada hızla yayıldığını anlatıyor. Yazıda 180’den fazla yangında can kayıpları olduğu ve ormanlık alanların büyük zarar gördüğü vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin müdahalede etkisiz kaldığı için tepkilerin hedefi olduğu aktarılıyor.
Haberde, yangın felaketinin yanı sıra AKP’nin ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle anketlerde oy oranının günden güne eridiği de öne sürüldü.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunyaantalyadakibukareyikonusuyorherseyianlatanfotograf6577783/
Kılıçdaroğlu'nun katıldığı cenazede Özgür Özel'in ismi çelenkten kaldırıldı21 izlenme
Okullar ve restoranlar ne zaman açılacak?76 izlenme
Suriye devlet televizyonu: Rasulayn'da Türk güçleriyle Suriye ordusu arasında çatışma çıktı275 izlenme
AKP'de gerginlik artıyor ! Aday gösterilmeyince İl Başkanlığı binasını bastı !474 izlenme
AKP seçmeni vatandaşın, aç kalınca aklı başına gelmiş !798 izlenme
10 milyon TL'lik borç ödendi, komünist belediye kâr etti!151 izlenme
YSK verilerine göre İstanbul seçim sonuçlarında son durum!789 izlenme
Erdoğan'a bir anket şoku daha! AKP'liler de istemiyor93 izlenme