Türkiye'de Antalya ve Muğla’daki orman yangınları uluslararası medya tarafından da anbean takip ediliyor. Yürekleri dağlayan görüntüler sonrası birbiri ardına analiz haberler yapılırken, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, felakete ilişkin dikkat çeken bir kareyi okuyucularıyla paylaştı.
Gazetenin Türkiye muhabiri Bethan McKernan imzalı haberde yer verilen fotoğrafta, deniz kenarında küçük bir çocuk kızıl gökyüzü altında yangın söndürme uçağını izlerken görülüyor. ‘Türkiye’deki yangınları anlatan fotoğraf’ başlığıyla yayınlanan haberde, söz konusu karenin Antalya’da bir Rus turist tarafından çekildiği belirtiliyor.

HÜKÜMETE MÜDAHALE TEPKİSİ
Fotoğrafın yangınlarda oluşan yıkımı sembolize ettiğini ifade eden McKernan, sosyal medyada hızla yayıldığını anlatıyor. Yazıda 180’den fazla yangında can kayıpları olduğu ve ormanlık alanların büyük zarar gördüğü vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin müdahalede etkisiz kaldığı için tepkilerin hedefi olduğu aktarılıyor.
Haberde, yangın felaketinin yanı sıra AKP’nin ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle anketlerde oy oranının günden güne eridiği de öne sürüldü.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunyaantalyadakibukareyikonusuyorherseyianlatanfotograf6577783/
Almanya 2019'da en fazla silahı Türkiye'ye sattı!60 izlenme
Melih Gökçek rüşvet karşılığı tweet mi attırıyor?100 izlenme
Yıllarca Zehir Tüketiyormuşuz! İşte Sebebi !22 izlenme
Cumhurbaşkanlığı müze kalmasını istemiş!67 izlenme
Yenidoğan Çetesi'nde adı geçen hastanede 2018'de çalışan hemşire: "İşten ayrılıp Bakanlığa şikâyette bulundum"16 izlenme
Onur Alp Eker'in ön otopsi raporu ortaya çıktı151 izlenme
Gizli tanık sonrası gözaltına alınmıştı! Ankara Emniyeti’ne yeni atama28 izlenme
Doğu ve Güneydoğu anketinde Erdoğan'ı üzecek sonuç!39 izlenme
Merkez Bankası'nın rezervleri eridi: Son 18 yılın en düşük seviyesi!
İmamoğlu Diyarbakır'da: "Saraylardan kimlerin arandığı kulağımıza geliyor, 5'leyeceğiz"
Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya 5 kuruşluk ‘onursuz’ davası
Ekonomistler tarih verdi: Faiz artışı bitti mi, dolar ne olur?