İngiliz haber ajansı Reuters, analizde "Erdoğan, Türkiye'deki yerel seçimlerde kilit rakibiyle savaşıyor" başlığını kullandı.
"Türkler Pazar günü ülke çapındaki yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki acı seçim yenilgilerinin ardından muhalefeti yeniden siyasi bir güç haline getirmeyi amaçlayan en büyük rakibi Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'un kontrolünü geri alma teklifine odaklandı" denilirken, 2019 yılında İmamoğlu'nun kazanmasıyla ilgili olarak da, "İmamoğlu, 2019'da kazanarak Erdoğan ve AKP'ye iktidarda geçirdiği yirmi yılın en büyük seçim darbesini indirdi" yorumu yapıldı.
Haberde, "Erdoğan için asıl ödül İstanbul olsa da, başkent Ankara'yı da geri kazanmaya çalışıyor. Her iki şehir de son 25 yıldır AKP ve İslamcı seleflerinin yönetimi altında kaldıktan sonra 2019'da muhalefet tarafından kazanıldı. Geçen yıl yenilgiye uğrattığı muhalefet ittifakının çökmesi Erdoğan'ın beklentilerine yardımcı oldu, ancak İmamoğlu hala ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki seçmenlere de hitap ediyor" denildi.
Öte yandan İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times da dikkat çekici bir analiz yayınladı...
Adam Samson ve Ayla Jean Yackley imzalı haberde, "İstanbul Savaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü test ediyor" başlığı kullanılırken "Belediye başkanlığı yarışı cumhurbaşkanı adayı ile Türkiye'nin en önemli muhalefet figürünü karşı karşıya getiriyor. Türkiye'de son aylarda basında Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olabilecek tek bir isim var: İstanbul'u muhalif belediye başkanından geri almak isteyen Cumhurbaşkanı adayı. Bir zamanlar nispeten göz önünde olmayan bir şehircilik bakanı olan Murat Kurum, bu Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde hükümet dostu medyanın demirbaşlarından biri haline geldi" denildi.
Haberde, "47 yaşındaki Kurum 2024 seçimlerinde oy pusulasında yer alıyor ama birçok seçmen için bu Erdoğan ve 2019'da sürpriz bir şekilde İstanbul'u Cumhurbaşkanı'nın partisi AKP'den alan İmamoğlu arasındaki bir rövanş olarak görüyor" ifadesi kullanıldı.
Sözcü
Özgür Özel tarih vererek çağrı yaptı! 'Tüketimi durduruyoruz'44 izlenme
Suriyelilere ait işyeri sayıları açıklandı122 izlenme
Şeriat yanlısı 'Tebliğciler' mekânlara musallat olmaya devam ediyor! Bu kez de pavyona girdiler!92 izlenme
AKP'li Mahir Ünal'a çiftçilerden yanıt geldi! "Çiftçinin ancak bol bol borcu olur"66 izlenme
CHP'li Hasan Öztürkmen, PTT'de 'torpili' belgeleriyle gösterdi! "Yandaş sendikacı CV'sini yolladı, PTT'de müdürlüğü kaptı!"29 izlenme
Almanya 1 milyon Türk'ün vatandaşlığını iptal ediyor!106 izlenme
Ayşe Ateş, kendisine yöneltilen taciz içerikli mesajı ifşa etti: "Yeter ulan, yeter! Ne istiyorsunuz bizden?"42 izlenme
Kulislerde 'yok artık' senaryosu: "İmamoğlu başbakan olacak ama tek şart..."25 izlenme
Halk petek kapattı! Doğalgaz tüketimi bakın ne kadar düştü?
Kış saati uygulaması isteyen genç kadın: "Neye dayanarak bu yapılıyor anlamıyorum. Kış saati uygulamasına geri dönülsün lütfen, her sabah korkarak işe ve okula gidiyoruz"
Böyle zam görülmedi! Akaryakıtta tabela yerinden oynayacak
AKP'liler bayram mesajındaki o ifadelerden rahatsız oldu!