Son yıllarda enflasyonun fahiş artışıyla beraber ekonomik krizin giderek katlandığı Türkiye'deki durumun altını çizen bir veri de Almanya'nın önde gelen bankası Deutsche Bank'tan geldi, Banka, dünya genelinde 69 kentteki çeşitli mal ve hizmet fiyatlarını karşılaştıran bir rapor yayımlarken, İstanbul'un da dahil olduğu araştırmada birçok kalemde dünyanın en pahalı ve en ucuz kentleri paylaşıldı.
Rapora göre; kent merkezinde üç odalı bir apartman dairesinin ortalama kirasının en pahalı olduğu yer, 8 bin 388 dolarla New York olurken, en ucuzu 412 dolarla Kahire oldu. İstanbul 1764 dolarlık ortalama kirayla listede 53. sırada yer aldı ancak son beş yılda dolar bazlı yüzde 193,1'lik fiyat artışıyla bu alanda ilk sıraya yerleşti. Son beş yılda dolar bazlı kira artışında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad, yüzde 151,7'lik oranla ikinci sıraya yerleşti.
Raporda apartman dairesi fiyatları da karşılaştırıldı. Hong Kong, kent merkezinde ortalama 25 bin 946 dolarlık metrekare fiyatıyla ilk sırada yer alırken, Mısır'ın başkenti Kahire 825 dolarla son sırada yer aldı. İstanbul, 3 bin 36 dolarla 57. sırada yer alırken, son beş yılda dolar bazlı yüzde 103,5'lik fiyat artışıyla Riyad ve Dubai'nin ardından üçüncü sıraya yerleşti.

Türkiye'nin fiyat konusunda ilk sırada yer aldığı bir kalem de iPhone 16 Pro (128GB) oldu. Türkiye'de söz konusu iPhone modelinin fiyatı 2 bin 182 dolar iken, bu rakam ABD'deki 1079 dolarlık fiyatın yaklaşık iki katı seviyede yer aldı. Dünyada en ucuz iPhone ise, 1063 dolarla Güney Kore'de satılıyor.
69 kent arasında bir adet Volkswagen Golf 1.4 90 KW trendline (veya eş değer bir otomobil) fiyatının en yüksek olduğu yer, 140 bin 534 dolarla Singapur oldu. Bu alanda İstanbul, 45 bin 737 dolarla dördüncü sırada yer aldı.
Ortalama aylık ücrette ise İsviçre'nin Cenevre kenti 7 bin 984 dolarla ilk sırada yer alırken, İstanbul 934 dolarla 57. sıraya yerleşti. Bu kalemde son sırada da 165 dolarla Kahire yer aldı.
Gerçek Gündem
CHP'den Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu!107 izlenme
Bartın’da plajda taciz dayağı! 50 yaşındaki adamı tekme tokat dövdüler35 izlenme
İETT otobüsünde Erdoğan hayranıyım dedi tehdit etti 'Nisan'a kadar lan sizin sonunuz ! Osmanlı gelecek hepinizi kılıçtan geçirecek !'2539 izlenme
İstanbul’da üst geçitte Gaffar Okkan’lı afişle protesto59 izlenme
İngiliz bankadan Türkiye için faiz tahmini: Artışlar bitiyor mu?45 izlenme
Yavuz Bingöl’den ilginç çıkış! ‘Sol hasta, dünyada ciddi bir sorun’143 izlenme
AKP’li belediyelere onay var, CHP’li belediyelere onay yok!49 izlenme
Yediği cezadan 1 ay sonra dışarı çıktı, izni ayakkabı boyayarak geçirdi77 izlenme
Japonya'da maymunların saldırdığı kişi sayısı 58'e yükseldi! Hedefleri çocuklar ve yaşlılar.
Makyol’un patronu Adnan Çebi ikinci kez ifade verdi
Fetihtepe yine abluka altında!
European Investigative Collaborations’ın (EIC) yayınladığı ‘Malta Belgeleri’ne göre, Binali Yıldırım'ın 140 Milyon dolarlık gizli serveti ortaya çıktı !