İstanbul’un Silivri ilçesinde bulunan Marmara Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesine, aralarında İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 407 kişinin yargılanacağı dava için inşa edilecek yeni duruşma salonunun ardından hastanenin maliyeti de belli oldu.
BirGün'den İsmail Arı’nın haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlanan 2026 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan bilgilere göre; CHP’li belediye başkanları, belediye bürokratları ve gazetecilerin de tutulduğu Silivri Cezaevi’ne “Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Hastane Yapımı” adı altında 15 bin metrekarelik 50 yataklı hastane inşa edilecek. İnşa edilecek hastanenin 1 milyar 72 milyon TL’ye mal olması değerlendiriliyor.
Aynı zamanda, hastane projesi için bu yıl 200 milyon TL harcanacağını da duyuruldu.

Diğer taraftan Adalet Bakanlığı, yeni adıyla Marmara Ceza İnfaz Kurumu olan cezaevi yerleşkesi için “50 Yataklı Devlet Hastanesi Projelerinin Hazırlanması Ve Zemin Etüdü Yapılması İşi” adı altında bir ihale düzenlenmişti.
Pazarlık usulüyle düzenlenen ihale kapsamında 50 yataklı olması planlanan hastanenin projelerinin hazırlanması ile zemin etüdünün yapılması için 2 milyon 250 bin TL’lik harcama yapılmıştı. İhaleyi alan Piri Mimarlık Şirketi’ne ihale kapsamında istenilen işleri tamamlaması için 250 gün süre tanınmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu, 105’i tutuklu ve beşi müşteki şüpheli olmak üzere toplamda 407 kişinin yargılanacağı İBB davası için Silivri’de yeni bir 'duruşma salonu' yapılmasına da karar verilmişti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ, 30 Aralık 2025 tarihinde duruşma salonunun yapımı için ihaleye çıkarken 'Silivri Duruşma Salonu' inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapımı için pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleyi Cent Yapı İnşaat kazanmıştı.
Projenin bedelinin 992 milyon TL olduğu, salonun ise 120 gün içinde tamamlanmasının planlandığı belirtmişti.
AKP'li Şamil Tayyar 'polisin süreç eleştirisi' üzerinden uyardı: "Öcalan'la müzakere toplumsal öfkeyi artırıyor"26 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Büyükerşen’e adaylık sinyali!992 izlenme
AKP'nin seçim vaatleri CHP'nin önergeleri çıktı!344 izlenme
Kapaktaki Türkiye haritası MSB'yi karıştırdı! Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu açıklama yaptı50 izlenme
Mansur Yavaş’tan rakibi Altınok’a “banka hesabı” göndermesi44 izlenme
Süt krizi büyüyor: Üretici tek tek ahırları boşaltmaya başladı49 izlenme
Tasarruf sadece vatandaşa! Erdoğan iklim zirvesine 1860 kişiyle gitmiş41 izlenme
Sosyal medyada tepki yağdı: Emekliye 2 bin 500 TL'lik zammı, 562 bin TL'lik saat takan vekil açıkladı!45 izlenme
İnşaat ve tekstilde konkordato furyası
Türk Telekom'un içini boşaltan Lübnanlı Hariri'den flaş karar!
Kim tutuyor bunu Türkiye'de? Afgan kız bugün de Türklere tehditlerde ve hakaretlerde bulundu!
Erdoğan 'Yıl sonunda enflasyon yüzde 30'un altına inecek' dedi, Turhan Çömez böyle tiye aldı! "7 yıldır enflasyon düşecek diyor!"