Balıkesir Üniversitesi’nin 3 Kasım’da, Edremit MYO için açtığı öğretim görevlisi ilanına iki aday başvurdu. Ön değerlendirme sonucunda, puanı diğer adaydan düşük olan Muhammed Zahid Bayram, 28 Kasım’da yapılacak öğretim görevlisi sınavına girmeye hak kazandı. Bayram’ın, Altıeylül ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi ve AKP Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi olduğu ortaya çıktı.
DAHA ÖNCE DE AKP’Lİ İSİM KAZANMIŞTI
Daha önce de Balıkesir AKP il Yönetim Kurulu Üyesi ve Ensar Vakfı Yurdu Müdürü Hüseyin Murat Uysal, Bigadiç MYO için açılan öğretim görevlisi sınavını kazanmış, Uysal’ın bundan yaklaşık bir hafta önce de AKP İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na atandığı ortaya çıkmıştı.

İLAN KRİTERLERİ UYSAL’I İŞARET ETMİŞTİ
Balıkesir Üniversitesi, muhasebe ve vergi bölümüne “İktisat lisans mezunu, Liderlik ve Küresel Girişimcilik alanında tezli yüksek lisans” yapmış öğretim görevlisi alımı için ilan vermiş, ilanda yer alan kriterlere sadece Balıkesir AKP il Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal’ın uyması dikkat çekmişti.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE MEMUR OLDU
Daha sonra ise AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üniversite yönetimine, Hüseyin Murat Uysal’ı belediyede tam zamanlı görevlendirmek üzere yazılı resmî talepte bulunmuş, üniversite tarafından kurum değişikliği onaylanan Uysal, Büyükşehir Belediyesi’nde memur olarak işe başlamıştı.
Uysal, akademisyen olmadan önce AKP il yönetim kurulu üyeliği ve Ensar Vakfı Yurt Müdürlüğü yapıyordu.
Sözcü
Ekonomist Atilla Yeşilada: ‘Borsada olanlar AKP’ye 1 milyon oy kaybettirecek’25 izlenme
Biden “soykırım” dedi, şimdi ne olacak? 5 soruda yol haritası53 izlenme
S&P'den ezber bozan Türkiye raporu! Ekonomide taşlar yerine oturuyor21 izlenme
Arı sokmasına ne iyi gelir?27 izlenme
Bizi kıskanan Amerika'da durum bu: ABD'de yıllık enflasyon yüzde 4 aylık ise yüzde 0.1 oldu24 izlenme
662 bin hektar orman sır oldu10 izlenme
Elbisesindeki Arapça yazıyı Kuran ayeti sandıkları kadını linç etmek istediler!30 izlenme
Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Ertürk’ün Meclis’e girişi yasaklandı23 izlenme
Anıtkabir'de tezahürat yapan AKP'lilere küfretti, gözaltına alındı
MHP’li eski başkana cinsel istismardan 35 yıl hapis istemi: 'İktidarsızım' savunması MHP'li başkanı kurtarmadı!
İmamoğlu'nun avukatından çarpıcı açıklama
Herkes görevden alınabilir Egemen Bağış'a dokunulamaz! 5 büyükelçi daha değişti o değişmedi