İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce çevrim içi düzenlenen "Kentsel Sistemler ve Ulaştırmanın Yeni Yüzyılı" başlıklı 20222023 Akademik Yılı Yüksek Lisans Programları Açılışı ilk dersine katılan Bakan Karaismailoğlu, ilginç bir açıklamada bulundu.
Karaismailoğlu dolar/TL'nin 2,8 civarında olduğu 2016 yılının feribot ücretlerinin 31 dolar olduğunu söyleyerek bugün Osmangazi Köprüsü'nden 10 dolara geçilmesini ucuz göstermeye çalıştı.
Karaismailoğlu şöyle konuştu:
"2021 itibarıyla eDevlet'in 56 milyon kullanıcısı var. Artık hayatımızın bir parçası oldu. Osmangazi Köprüsü'nden şu an 60 bine yakın araç geçiyor. Bunun alternatifi feribottu. Köprü açılmadan önce 1015 bin taşıma kapasitesi yoktu feribotların. Osmangazi Köprüsü olmasaydı bu trafiğin yüzde 70'i sağlanamayacaktı. 2016 yılında Osmangazi Köprüsü açılmadığı zaman kısıtlı araç olmasına rağmen feribottaki geçiş ücretleri 31 dolardı. Biz sadece şu anda 10 dolar alıyoruz köprü geçişinden, vatandaşımız memnuniyetle kullanıyor. Ayrıca saatlerce süren geçiş artık 5 dakikaya düştü. İstanbul Havalimanı da kamuözel iş birliği, hem yatırım hem de değer açısından dünyanın başarılı projelerinden birisi. Burası da 70 milyon metrekare bir alanda, ekonomik değeri eksi olan bir alanda 10 milyar avroluk bir yatırımla üretilmiş ve 25 yıllık kamu özel iş birliği sayesinde toplamda 26 milyar avroluk, devletimize gelir sağlayacak, dünyanın en kıymetli projelerinden bir tanesidir."
halktv.com.tr
Avusturya’dan ifade özgürlüğü kararı: Vatandaşlar siyasetçilere küfür edebilir!132 izlenme
Kripto parada her şeyini kaybeden emlakçı intihar etti49 izlenme
Sahte peygamber cenazesinde ‘canlı yayın’ izdihamı!377 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 21.177 yeni vaka tespit edildi, 34.290 kişi sağlığına kavuşurken, 195 kişi hayatını kaybetti!33 izlenme
Özgür Özel: Hani Erdoğan yetkiyi alınca dolar, faiz, işsizlik bitecekti? Hepsi fırladı gitti!95 izlenme
Her 3 kişiden 1’i ekonominin daha da kötüye gideceğini düşünüyor!61 izlenme
Doğalgaz Ücretsiz Olarak Nasıl Uygulanacak?35 izlenme
'Kafalarını keseriz' diyen kişi serbest kaldı, Şahan Gökbakar Gülşen üzerinden isyan etti34 izlenme
Makas açılıyor: Rakı fiyatı Kıbrıs'tan yüzde 261 daha pahalı
Sosyal konuttan ev alanlar 20 yıl sonra ne kadar ödemiş olacak? İşte merak edilen sorunun cevabı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rahatsızlanıp Programdan Ayrıldı
EYT başvurusu yapmak için geceden sıraya girdiler