Düzce Valiliği, Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde yapılan çalışmalar ve hasarın boyutu hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada kapalı köy yolunun kalmadığı belirtilirken, kapalı olan 5 mahallede yol açma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Bölgede ayrıca 22 köy ve 3 plajda ilaçlama çalışması yapıldı.
Elektrik ve suyun kesildiği bölgede 23 araç, 56 personelle elektrik alt yapısı hizmeti sağlanmaya çalışılırken, 5 jeneratörle selden zarar gören yerlere elektrik sağlanıyor. Bölgede ayrıca Kızılay tarafından yemek dağıtımı hizmeti de veriliyor.
Sel felaketinin ardından geçen 6 günde Kızılay tarafından 7 bin 650 kap sıcak yemek, 6 bin 120 adet ekmek, 3 bin 96 adet ikramlık, 6 bin adet gıda malzemesi, 78 adet hijyen seti, 75 adet battaniye, 134 adet giyim malzemesi sağlandı. Ayrıca bölgeye bidon ve pet şişelerle 6 gündür içme suyu hizmeti sağlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından sel felaketinden zarar gören 722 kişiye psikososyal destek verildi.
Valilikten yapılan açıklamada selde meydana gelen hasarın boyutu da aktarıldı. Selde, Akçakoca ve Cumayeri ilçesinde toplam 300 bina az hasar görürken, 75 bina ağır hasar gördü. 100 binanın ise yıkıldığı belirtildi. Ayrıca ahır, samanlık ve tarlalarla ilgili de 402 hasar kaydı yapıldı.
Sel felaketinde zarar gören çiftçi sayısının bin 687 olduğu aktarıldı. Zarar gören fındıklık alanı 5 bin 562 dekar olarak hesaplanırken, 14 ahırın zarar gördüğü ve 72 adet büyükbaş, 177 adet de küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Bölgede de ayrıca 621 dekar mısır tarlası, 443 adet arılı kovan, 200 adet arısız kovan, 2 adet kümes, 2 adet traktör, 25 adet balıkçı teknesi, 2 alabalık tesisi zarar gördü. 160 bin 500 adet tavuk da telef oldu.
DÜZCE,(DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/duzcedeselinbilancosu100binayikildi1687ciftcizarargordu5244693/
Menzil şeyhinin oğlu lüks aracından indi, kendine şemsiye tutturdu73 izlenme
Düğününe bakan ordusu katılan 'damat' rüşvetten gözaltında21 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 82.180 yeni vaka tespit edildii 83.225 kişi sağlığına kavuşurken, 174 kişi hayatını kaybetti!52 izlenme
Muhalefetin 'konser harcamaları araştırılsın' önerisine AKP-MHP'den ret39 izlenme
Karaismailoğlu, İmamoğlu'na tazminat davası açtı; avukatı dava dilekçesinde bakana övgüler dizdi!55 izlenme
Somali'ye 30 milyon hibe verilmesinin sebebi bu anlaşma mı?216 izlenme
Kanal İstanbul mu, Katar İstanbul mu ? Yoksa başka birşeyler mi var ?181 izlenme
Türk lirası, Güney Afrika randından daha değersiz! Ufukta 'kuyruk riskleri' göründü69 izlenme
Şiddet uyguladığı eşinin sığındığı babaevine molotofla saldırdı! Kadın yaralandı, koca gözaltında
TÜRKONFED başkanı duyurdu: "Patronlar işçi kıyımına hazırlanıyor!"
Özgür Özel: "Tüm sistemi çalmışlar. Devletin dijital altyapısına sızmışlar. Sahte diplomalar düzenlemişler. Ya, insanda birazcık utanma olur. 9 aydır bu ülkede bu skandalı örtüyorlar"
Elektrik faturalarında özel şirketlerin büyük soygunu!