Birgün’de yer alan habere göre; Ankara Yenimahalle İlçe Teşkilatı’na annesi üye yapılan avukat İdil Tetik, “Parti üyeliğini edevlet üzerinden sorgulayan annem ve arkadaşları AKP’ye üye olarak kaydedildiğini tespit etmişler. Oysa AKP’ye hiçbir zaman ne sempati duymuş ne de üyelik başvurusu yapmış insanlar bahsettiklerimiz. Bu işlem annemin ve birçok arkadaşının bilgisi ve rızası dışında gerçekleşmiş.
Bu sahte üyelik kaydının siyasi partiye nasıl bir menfaat sağladığını çözemedim doğrusu. Sorduğum siyasi partilerden de bir menfaat olmadığını, sadece ne kadar çok üyesi olduğu ve seçimlerde ne kadar kesin oyları olduğuna dair bir hesaplama ve değerlendirmeler için önem taşıdığını belirttiler. Ancak aslında biraz daha konuyu irdelediğimde sahte üyeliklerin sayıları ile anket sonuçlarını etkilemek ve seçmeni manipüle ederek ‘nasıl olsa onlar kazanacak algısını’ yaratmak için kullandıklarını fark ettim” dedi.
Sözlerine devam eden Tetik, “Aynı zamanda vatandaşların kişisel verilerin ele geçirilmesi ve işlenmesi dışında, özel evrakta sahtecilik suçlarının işlenmesi de söz konusu. Bu işlemleri yapan siyasi iktidarın il ilçe başkanlıkları olunca, savcılıklar maalesef harekete geçmemektedir. Ayrıca iktidarın yurttaş bilgi ve verilerini hukuksuzca kendi lehine kullanması nasıl bir seçim süreci içerisinde olduğumuzu bize net bir şekilde gösteriyor. Tüm yurttaşlarımızın edevlet uygulaması üzerinden siyasi parti üyelik sorgulaması yapmasını ve üyelik yapmadığı halde üye yapılmış olan kişilerin savcılığa suç duyurusunda bulunması demokrasi açısından önemli” ifadelerini kullandı.
Tele1
Atatürk portresi önünde rezil poz! Öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldı22 izlenme
Erdoğan, damadı ortada bıraktı! "Yoktum, Cumhurbaşkanıydım"35 izlenme
9 yaşındaki kızına cinsel istismar sanığı babadan akıllara durgunluk veren savunma: "Mahsulüm tarlada kaldı beraatimi istiyorum"45 izlenme
Millet ve cumhur ittifakından sonra kurulan 3. ittifak da seçimlerde destekleyeceği tarafı belirledi.25 izlenme
Pastanın büyük payı ilahiyatçılara: Ücretli öğretmenlerin üçte ikisi öğretmen değil98 izlenme
Vatandaş, vekile böyle dert yandı! "Mahallede 5 kilo yağ alabilen zengin sayılıyor"35 izlenme
Çalışma Bakanı Bilgin asgari ücret için tarih verdi38 izlenme
Adana'da yakalanan Suriyeli dilencinin üzerinden çıkan para herkesi şoke etti!103 izlenme
Otel sahibi aklımızla alay ediyor! Halit Ergül suçu çalışanlara yıktı: "Aylık gelirim 100 Bin TL"
Bu sefer İzmir'de bir kişi, Starbucks'ta oturanlara "Bebek katillerine destek veren bir kitle" dedi
AKP iktidarında 'yerli ve milli' kalmadı
CHP'nin yardım tırı İstanbul Sancaktepe'de zorla boşaltıldı! İşte o görüntüler...