Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, dün (6 Kasım) TBMM Genel Kurulu'nda çıkan tartışmada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başına yumruk atarak kalp ritminin bozulmasına ve yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ı övdü. Sofuoğlu sosyal medya paylaşımında Işık'ı etiketleyerek, "Adamın dibiymiş, anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin" diye yazdı.
TBMM Genel Kurulu’nda Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldüğü sırada, AKP’li milletvekilleri ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıkmış, AKP'li Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'ü darp ederek yoğun bakıma kaldırılmasına neden olmuştu. Kalp ritminde bozukluk olan Işık'a elektro şok uygulanmıştı.
Prof. Dr. Sofuoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, saldırıyı gerçekleştiren AKP'li Işık'ı övdüğü bir mesaj paylaştı. "Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir" diyen Sofuoğlu, 'Pısırıklar' diyerek "Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın" ifadesini kullandı.
Gerçek Gündem
Ayhan Bora Kaplan davasının kilit ismi Serdar Serçelik’ten bomba siyasetçi iddiası: "Gizli bilgilere sahibim"64 izlenme
Ankara'da tanzim satış kuyruğundaki emekli kadın böyle isyan etti 'Korkuyorum maaşımızı da vermezler, aç kalacağız aç !'3188 izlenme
Sedef Kabaş'ı tutuklayan hakim kıdemsiz çıktı!68 izlenme
Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş Bakan Tunç ile görüştü: "Görüşme olumlu geçti. İnşallah, Allah'ın izniyle en yakın zamanda her şey çözülecek"14 izlenme
İsrail askeri Netanyahu’ya baş kaldırdı: "Senin yüzünden üç arkadaşım öldürüldü, ülkeyi mahvettin"41 izlenme
Dedektör İle Sahilde Gezerek Ziynet Eşyalarından Ek Gelir Sağlıyor35 izlenme
İstanbul depremi için ürküten senaryo! ‘Tehlike büyük’ dedi, o ilçeyi işaret etti16 izlenme
75 bin metrekarelik dev tekstil fabrikası TMSF'nin elinde kaldı: İstenen fiyatı kimse veremiyor22 izlenme
Boykot geri adım attırdı, DBL Entertainment'in sahibi Abdulkadir Özcan: "Milyon dolarlarım yandı"
Son anketten Erdoğan'a kötü haber geldi: Hem oylarını hem de halkın güvenini kaybetti!
Kabineye piyasa tepkisi: Döviz patladı!
Cumhuriyet'i savunduğu için hedef gösterilen öğretmen görevden alındı