Ege Üniversitesi öğrencileri sosyal medya platformu Facebook hesapları üzerinden yaşanan uygulamaya sert tepki gösterdi.
“SAYGI DA DUYMUYORUZ”
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları ise yaptıkları yazılı açıklamada, “Bizi, akademisyenlerini ve üniversitemizi utanç verici duruma düşürdüğü için eleştirel bir pankart görmeye dahi tahammül edemeyen, sansürcü ve baskıcı zihniyetin timsali Ege Üniversitesi Rektörü'nü kınıyor, saygı da duymuyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ege Üniversitesi mezunlarının kamuoyuna yaptığı açıklama şu şekilde:
“Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018 diploma töreninde; cübbelerini giyen öğrenciler, törenin yapılacağı salona giriş yapmadan önce, araştırma görevlileri tarafından herhangi bir politik protesto girişimine karşı aranmıştır.
Bizler; özgür sinemacılar, özgür gazeteciler, özgür reklamcılar ve özgür iletişimciler olarak, yapılan bu uygulamayı her birimize yapılmış bir hakaret olarak algılıyoruz.
Bizlere okul sıralarında öğretilenler ışığında, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin diplomalı mezunları olarak, bu hareketi reddediyor ve kınıyoruz.
Akıbeti bir dekanın, bir rektörün iki dudağının arasında olan araştırma görevlisi arkadaşlarımız ile bize toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmenin önemini anlatarak ‘dik durmayı' öğreten hocalarımıza bir şey söylemek yerine kendilerini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz.
Bizi, akademisyenlerini ve üniversitemizi utanç verici duruma düşürdüğü için eleştirel bir pankart görmeye dahi tahammül edemeyen, sansürcü ve baskıcı zihniyetin timsali Ege Üniversitesi Rektörü'nü kınıyor, saygı da duymuyoruz.
Saygılarımızla,
İMZA
Yeşim Yavuzer, Efe Yelbuğa, M Coşkun Tamer, Emek Özkan, Alican Özkeskin, Denizcan Sarı, Mustafa Sayın, Gökhan Sevim, Batuhan Soysal, Anıl Karaca, Berkay Erden, Dilara Eskitoğlu, Erman Uzun, Demet Taşkafa, Mehmet İşler, Onur Deniz, Yağız Barut, Ürgen Tepe.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/egeuniversitesindeskandalgoruntuler2496208/
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: "Ben hırsıza hırsız derim"16 izlenme
“Devlet malı yemem” dedi, disiplin cezası verildi!39 izlenme
Üst düzey isimden Türkiye’nin AB üyeliği ve vize süreciyle ilgili net mesaj37 izlenme
Daltonlar çetesi üst düzey yöneticilerinden Caner Koçer'in İspanya'da öldürüldüğü iddia edildi134 izlenme
CHP'den bayram videosu "Güzel günleri umutla bekleyen milletimizin bayramı kutlu olsun"52 izlenme
‘Sağlık Bakanı’nın öne çıkması AKP’de üst katlardaki birilerini rahatsız etmiş’130 izlenme
Kazan kaynıyor! Metiner, AKP içindeki kargaşayı ifşa etti!45 izlenme
Tüm sigara markalarına dev zam yolda! İşte artış miktarı14 izlenme
İYİ Parti’nin sığınmacılarla ilgili önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Erdoğan, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin kaldırılmasını destekleyen ilahiyatçıyı eğitim kuruluna aldı!
Uyuşturucu operasyonundan Mehmet Cengiz'in eski damadı çıktı! Hakkında yakalama kararı var
Türk bayrağına saldırı! Suriye’nin kuzeyinde yer alan Mare Emniyet Müdürlüğü’ndeki Türk bayrağı, gönderden indirilerek, parçalandı!