Okulların açılmasıyla birlikte Eylül ayında eğitim harcamalarında büyük artış meydana geldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün Eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı.
TÜİK verilerine göre 2021 yılı Eylül ayında artışın yüksek olduğu grup yüzde 5,15 ile eğitim oldu. Eğitim harcamalarındaki yıllık artış ise yüzde 16,53 oldu.
Fiyatı en çok artan ürün ve hizmetlerin arasında ise servis ücretleri, özel okul fiyatları ve yurt ücretleri yer aldı.
TÜİK’ten derlenen verilere göre, servis ücretleri bir önceki aya oranla yüzde 29,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,36 arttı. Özel üniversite ücretlerindeki aylık artış ise yüzde 24,25 oldu.
Kreş gündüz bakım evlerinin fiyatı ise bir önceki aya göre yüzde 10’luk artış gösterdi. Kreş fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26 arttı.
Okulların yüz yüze açılacağının duyurulmasından beri öğrencilerin en büyük endişe kaynaklarından biri olan barınma sorunu, enflasyon sepetinde de kendini gösterdi.
Verilere göre yurt ücretleri bir önceki aya göre yüzde 28,3’lük artış göstererek fiyatı en çok artanlar arasında yer aldı. Fiyatlardaki yıllık artış ise yüzde 28,68 oldu.
Arınç’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na ‘damat’ yanıtı87 izlenme
Erdoğan o altınları İsviçre'ye mi götürdü?242 izlenme
Öğretmen atamalarında nülakat tartışması... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eleştirilere kapıyı kapadı!16 izlenme
Şebnem Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi31 izlenme
Sanatçılar, AKP'ye 100 milyon Euro'yu sordu! "Paralar nerede?"46 izlenme
‘Ahbap çavuş’ devleti: Kim kimin akrabası?229 izlenme
Gaziantep Üniversitesi kimlik kartlarından TC ibaresini kaldırdı!71 izlenme
Emlak Konut'un 'orta gelir' için yapacağı evlerin fiyatları tartışma yarattı53 izlenme