Sözcü'de yer alan habere göre, Anayasa Mahkemesi’nin ek MTV düzenlemesine onay vermesi ilk taksidi ödemeyen milyonlarca araç sahibi için faizli ödeme, mal beyanı ve hapis dahil bir dizi ek yükün de yolunu açtı.
Ankara Barosu avukatlarından Ali Erdem Gündoğan, Anayasa Mahkemesinin ek MTV kararının vatandaşa nasıl yansıyacağını değerlendirdi.
Gündoğan, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı vereceği düşüncesiyle ek MTV'nin ilk taksidin ödemeyenlere Maliye tarafından ödeme emri gönderileceğini belirterek süreci şöyle anlattı:
FAİZ, MAL BEYANI, HAPİS…
“Ek MTV'yi ödemeyenlere vergi dairelerince ödeme emri gönderilecek ve ödeme emrinde ek MTV'nin son ödeme tarihi olan 06.09.2023 tarihinden itibaren işleyecek faizle birlikte 7 gün içinde ödemeleri istenecek. 7 gün içinde ödemedikleri takdirde aynı süre içinde mal beyanında bulunmaları istenecek. Vatandaşlar mal beyanında bulunmadıkları takdirde 3 ay zorlama hapsiyle karşılaşacaklar”
DAVA AÇANLARA 15 BİN TL EK YÜK
“Ek MTV'yi ödeyip vergi dairelerine dava açanların davaları mahkemelerce reddedilecek. Bu durumda mahkeme masrafları bu vatandaşların üzerine kalacak.
Ayrıca bu vatandaşlar Hazine avukatlarının 10 bin 500 lira vekalet ücretini, vekalet ücreti icraya konulması halinde 3 bin 600 lira icra masrafı olmak üzere toplamda 15 bin lirayı ödemek zorunda kalacaklar.”
KRT
Erdoğan ve ailesine hakaretten tutuklandı24 izlenme
İşte pırlantadan vergi alınmasını engelleyen 6 AKP'li vekil!12 izlenme
Benzinin ardından bir zam da LPG’ye!31 izlenme
Özgür Özel genel başkan seçilmişti: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kurultay incelemesi!20 izlenme
Cumhuriyetin 100 akı dünyanın en iyi takımı! TRT ve Bakan Şimşek'in tavrı kime?49 izlenme
Bakan Koca vaka ve vefat sayısını açıkladı: 29.386 yeni vaka tespit edildi, 31.018 kişi sağlığına kavuşurken, 227 kişi hayatını kaybetti!41 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Mısıroğlu'na giderken, aykırı imam bakın ne dedi "Ya İngiliz uşağı ya da..."210 izlenme
Uçağa girer girmez yolcuların alkış tufanı kopardığı siyasetçi kim? O anlara tanık olan usta gazeteci açıkladı23 izlenme
TOKİ'nin 6 yıl önce 60 Milyon TL'ye yaptığı öğrenci yurdu hiç kullanılmadan yarı fiyatına satılacak!
Meclis karıştı: Atatürk ve İnönü için çirkin itham!
İYİ Parti İlçe Başkanı ağabeyinin cenazesini almaya giderken o da öldürüldü!
İran'da iç çamaşırlarıyla hükümete karşı duran Ahoo, serbest bırakıldı