Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle "Türk milletini alenen aşağılamak" suçundan dün gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu canlı yayına bağlanmış ve "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti. Kolivar'ın sözleri üzerine bugün açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir" ifadelerini kullandı.
Bu açıklamaların ardından Kolivar dün gözaltına alındı. "Türk milletini alenen aşağılamak" suçundan gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, işlemlerinin ardından İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Kolivar, çıkarıldığı mahkemece "Türk milletini alenen aşağılama" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kolivar'ın emniyet ifadesinde, "Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor. Ben 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' derken, ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim" dedi.
Kolivar katıldığı televizyon programında, "Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti.
DHA
Doğalgaz ve elektrik zamları, birçok ürünün fiyatını artıracak!75 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıladı: 6.918 yeni vaka tespit edilirken, 35 kişi hayatını kaybetti, 5.084 kişi sağlığına kavuştu!71 izlenme
Deprem sonrası talep yüzde 90 arttı; betonun içinden gazete kupürü, tahta, köpük çıkıyor57 izlenme
Yüksek faiz liginde OECD şampiyonu olduk!89 izlenme
İktidara göre üç ay önce 'ekonomi uçuyordu!' Vatandaşın borcu 800 milyar TL'yi aştı!45 izlenme
İBB Davası'nda 26. gün! Savunma sırası İmamoğlu'nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan'da: İmamoğlu'nun 2 şoförüne tahliye24 izlenme
Kayseri'de 4.8 Şiddetinde Deprem Oldu23 izlenme
İnce'nin adaylık için tek şartı var796 izlenme