İktidarın yanlış ekonomi politikaları ülkeyi felakete sürüklerken kapanan şirket sayılarındaki artış da dikkat çekti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yayımladığı “Kurulan ve Kapanan Şirket’ istatistiklerine göre Temmuz 2024’te, kapanan şirket sayısı Temmuz ayında Haziran ayına göre yüzde 42,9 artarak 2 bin 22’den 2 bin 889’a yükseldi. Kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artış gösterirken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 39,8 artış gösterdi.
Bu rakamlarla beraber bu yıl Temmuz ayına kadar kapanan şirket sayısı 14 bin 828 oldu.
Temmuz’da kapanan şirket ve kooperatiflerin; 1051’i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 421’i imalat, 307’si inşaat sektöründe yer aldı. Bu ay kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 597’sini toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 273’ünü inşaat, 157’sini ise imalat sektörü oluşturdu.
Kaynak: TELE1
Bakanlık salgını bıraktı, vaka sayılarında itirafa neden olan belgeyi CHP'li Emir'e veren yetkiliyi arıyor!58 izlenme
"Saray iktidarı ağaçtan düşüyor, düşerken de çürük dallara tutunup kurtulmaya çalışıyor!"96 izlenme
Eğitim-İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Gökhan Okulu'dan Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki: "10 Kasım’da siren bile çalınmayacak talimatı mı verildi?"16 izlenme
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı: 'Kılıçdaroğlu'na suikast' duyumunu bir STK başkanından aldım32 izlenme
Asgari ücretle geçindiğini iddia eden patronu işçiler böyle ifşa etti!68 izlenme
Uyuşturucu operasyonundan Mehmet Cengiz'in eski damadı çıktı! Hakkında yakalama kararı var7 izlenme
80 yaşındaki hasta “yeterli malzeme yok” denilerek ameliyathaneden çıkarıldı!29 izlenme
YKS’de yapay zekâ yardımıyla kopya çekerken yakalandı!88 izlenme