Türkiye’de yüksek enflasyon ve döviz kurunda yaşanan artık vatandaşın belini bükerken, A’dan Z’ye her ürüne zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. 4 Haziran’da Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Mehmet Şimşek, 9 aylık görev süreci boyunca enflasyona çare bulamadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan verilere göre, yıllık tüketici enflasyonu yüzde 67.07 olurken, gıda enflasyonu ise yüzde 71’in üzerine çıktı. Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) şubat ayına ilişkin enflasyon verilerine göre ise Tüketici Fiyat Endeksi (ETÜFE) Şubat ayında yüzde 4,32 arttı. ETÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,98 olarak gerçekleşti.
Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre, Bakan Mehmet Şimşek’in göreve gelmeden önce yediği kumpir ekonomideki mevcut durumu gözler önüne seriyor. Şimşek’in sık sık ziyaret ettiği Ankara’daki Panora Alışveriş Merkezi’nde sebzeli kumpirin fiyatı 80 liraydı. O tarihten bu yana Şimşek fiyat istikrarını yeniden sağlamak için birçok adım attı ancak kumpir fiyatlarındaki yükseliş hız kesmeden devam etti. Panora Alışveriş Merkezi’ndeki Kumpirevi geçen sürede kumpir fiyatlarına yüzde 131.2 oranında zam yaptı. Zamların ardından sebzeli kumpirin fiyatı da 185 liraya kadar çıktı.
Restoranda artık çift sosisli karışık kumpir 220 liraya, ekstra karışık kumpir 270 liraya, ton balıklı kumpir 200 liraya, köfteli kumpir ise 200 liraya satılıyor. En pahalı kavurmalı kumpir de 245 lira oldu.
Tele1
Türk tekstil devi iflasın pençesinde: Şimdilik 3 bin işçiden 1700’ünü attı34 izlenme
Camiden beddua okuyan imama ne olacak? İçişleri'nin adımı merak kpnusu56 izlenme
Gazze'ye atılan roket bir binayı böyle yerle bir etti38 izlenme
İBB’ye hayır diyen AKP Tuzla’da arsa satıyor!105 izlenme
Vali korumasına çiğköfte yerine boş marul ikram etti29 izlenme
Ölümden Bile Siyasi Rant Hesabı!395 izlenme
Hibe paraları ödenmedi, Erasmus’a gönderdiğimiz öğrenciler ortada kaldı!44 izlenme
Kartalkaya faciasında hayatını kaybeden anne-kızın kahreden videosu! ‘Böyle gittik, dönmemize izin vermediler’17 izlenme
'Kuru ekmek yiyorsa aç değildir' diyen Şahin Tin, NATO'dan böyle ihale almış!
Kedicik Ceylan Özgül iddialarını sürdürüyor: İçeride her türlü işkence vardı
Sadece 630 mevsimlik işçi alınacak ÇAYKUR'a rekor başvuru!
Gördüğünüz gibi Türkiye'de kriz mıriz yok, halk refah içinde !