Ekonomist Atilla Yeşilada, bayramda 8.50 TL'yi gören dolar kurunun bu düzeyde haftaya başlaması halinde enflasyonda yeni bir dalganın yolunun açılacağını belirtti. Dr. Artunç Kocabalkan ile yaptığı Youtube yayınında “Pazartesi dolara dikkat” uyarısında bulunan Yeşilada, “Bayramda gördüğümüz 8.50 lira düzeyindeki fiyatlama suni fakat pazartesi yeniden 8.20 lira seviyelerine dönmezse hemen arkasından bir enflasyon dalgası gelecek” dedi.
TEMKİNLİ OLMA ZAMANI
Faiz veya anapara amortismanı gelen şirketlerin piyasaya girip döviz almaya başlayacaklarını öngören Yeşilada, bu durumda da yatırımcılardan “Faiz artırın” seslerinin yükselmeye başlayacağını ifade etti. Yeşilada, “Bu nedenle pazartesi çok dikkatli olmak lazım. Merkez Bankası mı, kamu bankaları mı müdahale eder yoksa kendiliğinden mi düşer. Eğer düşmez ise başımız çok fena belada. Türk piyasaları için temkin ve biraz da karamsar olma zamanı” yorumunu yaptı.

Atilla Yeşilada
HAZİRAN AYI KRİTİK
Bu yaz turizm gelirlerini kaybederse Türkiye'nin çok ciddi cari açık vereceğini söyleyen Yeşilada, “Bu durumda 8.50 TL olan dolar nereye kadar gider, büyüme negatife döner. Yani cari açığı kriz yoluyla değil, daralma yoluyla çözeriz” dedi. En kritik tarihin ise 1 Haziran olduğunu kaydeden Yeşilada şöyle konuştu:
“Umarım yanılırım. Korktuğum şu; İstanbul'daki varyantlar Anadolu'daki kardeşleri ile buluştular, öpüştüler, bayramı kutladılar. Sadece Çin'den 1 milyon doz aşı geldi. Ağustos sonundan önce halkı aşılayamazlar. Salgın haziranda yeniden patlak verebilir.”

NATO Liderler Zirvesi'nin 14 Haziran'da Brüksel'de yüz yüze yapılacağına işaret eden Atilla Yeşilada, “Bu zirvede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşecekler. Bu görüşmelerde Türkiye'nin menfaatlerine halel getirmeden, yaptırım tehdidinin ortadan kaldırılacağını umut ediyorum” dedi. Yeşilada, yüzde 19 olan politika faizine dikkat çekerek, “Bu faize gelmeyecek çok az yatırımcı var. Bu nedenle siyasetteki inceliği kullanarak görüşmeleri atlatabilirsek her şeye rağmen ekonomide sigorta poliçesi satın almış oluruz” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kurlarbayramoncesinedonmezsebasimizbelada6433530/
AKP'li belediye başkan vekili 'Partiyi aile şirketine çevirdiler' diyerek istifa edip CHP'ye katıldı!46 izlenme
"Hukuk Devleti kalmadı" diyen Savcı Eyüp Akbulut hakkında inceleme başlatıldı!83 izlenme
Sivas’ta vali karşılama kuyruğu!206 izlenme
Ankara’daki tren kazası ile ilgili 3 kişi tutuklandı!76 izlenme
Akaryakıta zam geldi, vatandaş böyle kaydetti: 'Hayırlı olsun, geçmiş olsun'44 izlenme
Uzungöl’de konaklayacak yer kalmadı! Ürdün, Dubai, Katar, Kuveyt ve Suudili...40 izlenme
Bir siyanür paniği daha! İşçiler hastanelik oldu, ilçe diken üstünde37 izlenme
Vatandaş '2 bin 500 askerle İsrail'i fethederim' dedi: "Devlet bize sadece telsiz versin, 2 bin 500 gönüllü ile İsrail'i fetheder, çıkarız"42 izlenme
Bunu da sorun! "Cesetleri camiye alınmasın" diyenler neden sorulmuyor?
Ayçiçek yağına da 'fiyat ayarlaması' yapıldı
Yanlış mı anlatılıyor... Atatürk aslında neden hayatını kaybetti?
Alman ekonomi dergisinden bomba Dolar/TL yorumu: Eylül sonunda dolar 8.50, avro ise 10.50 TL'yi bulacak!