Türkiye'de yoksulluk sınırı ilk kez 10 bin TL seviyesinin üzerine çıktı. Dövizdeki dengesiz gidişat, doğalgaza ve temel tüketim maddelerine gelen zamlardan dolayı yurttaşların satın alma gücü düştü ve geçim şartları zorlaştı.
BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, internette ‘böbreğimi satmak istiyorum’ ifadesini aratanların oranı son bir yıl içinde tam yüzde 400 arttı.
Bu ifadenin en çok üç büyük kentte aratılması ise dikkat çekti. "Böbreğimi satmak istiyorum" ifadesi en çok İzmir’de aratılırken onu İstanbul ve Ankara takip etti.
"Böbreğimi satmak istiyorum" ifadesinin internette yüksek oranda arattırılmasına siyasilerden de tepki gecikmedi.
Bakan Nebati'nin "Elhamdülillah ekonomiyi kurtardık" sözlerini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yurttaşın yoksulluktan böbreklerini sattığını belirtti.
Ağbaba, "Eğer Nebati birilerini kurtardıysa bunlar 5'li çete ve saray beslemeleridir" ifadelerini kullandı.
Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde:
"İnsanlar yoksulluktan böbreklerini satmak için ilan veriyor. Gözlerinden ışık saçan Bakan Nebati " Elhamdülillah ekonomiyi kurtardık" diyor.
Eğer Nebati birilerini kurtardıysa bunlar 5'li çete ve saray beslemeleridir. AKP iktidarında vatandaşa düşen açlık ve sefalettir".
Vaizden tartışılacak açıklama "Mecbur kalmadıkça kadın eli sıkmayın!"268 izlenme
AKP'ye geçen Çerçioğlu sınır tanımıyor: Muhtar ve personele 'Erdoğan mitingine gidin' baskısı27 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında merkez Dubai mi?45 izlenme
İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut'u vurdu: Ölü ve yaralılar var41 izlenme
Halkbank davasında ABD mahkemesinden kritik karar!87 izlenme
CHP’den Erdoğan’a ‘eğilme’ yanıtı95 izlenme
Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltısında yeni gelişme: Şikâyetçinin ifadesini ses kayıtları yalanladı!45 izlenme
İddia: Harp Okulu'nda, Menzil'e yakın öğrencilere sağlık raporuyla torpil79 izlenme
Yüksek dozda dine maruz kalırsanız ne olur ?
İzmir'de metan gazı patlamasının yaşandığı madene ilişkin ilk bilgiler: Polyak'a ait, Türkiye'nin en derin linyit madeni
Yandaş Diriliş Postası'ndan tepki çeken manşet!
AKP'ye yakınlığıyla bilinen şarkıcı Mustafa Ceceli Azerbaycan'da gazeteciye saldırdı!