İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan başlatılan soruşturmalar tamamlandı.
Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Ekrem İmamoğlu ve 90 kişinin Terör Suçları Soruşturma Bürosu ile Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli toplam 34 savcı tarafından ifadeleri alındı.
Avukatları ile birlikte görevli savcının odasına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk olarak "Kent uzlaşısı" iddialarına ilişkin ifade verdi. İmamoğlu, yaklaşık bir saat boyunca savcının sorularını yanıtladı.
İmamoğlu daha sonra "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamaları kapsamında savcıya ifade verdi.
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI DA VAR
Ekrem İmamoğlu her iki dosyada da tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
'Kent uzlaşısı' soruşturmasında üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ekrem İmamoğlu, 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 'suç örgütü kurma, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet almak, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi' suçlarından tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Kent uzlaşısı soruşturmasında tutuklanması talep edilen isimler arasında Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekter Yardımcısı Mahir Polat, Reform Ensititüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan da var.
Nefes
Suriyeli şahıs reddedilince 12 yaşındaki çocuğu öldürdü annesini yaraladı41 izlenme
Esnaf odası istedi, AKP’li başkan ulaşıma zam yaptı33 izlenme
Burası İstanbul! Yabancı uyruklular taş ve sopalarla birbirini linç etti, vatandaş korkudan titreyerek izledi39 izlenme
Ankara’da bazı umrecilerin corona virüsü testleri pozitif çıktı!93 izlenme
Elazığ depremi: Can kaybı 40’a yükseldi66 izlenme
Serdar Ortaç: Başkan Erdoğan’ı seviyorum, Türk liramızı bile kıymetli hale getirdiler93 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç: Emekli 'sandığı' bekliyor21 izlenme
'Çav Bella' davasında CHP'li Banu Özdemir hakkında ikinci kez beraat kararı verildi!43 izlenme
DSP’li meclis üyeleri AKP’ye geçti!
Ellerinde pala yüzlerinde maske, Hacettepe'de öğrencilere saldırdılar!
Ukrayna: "Rusya saldırı operasyonlarına yeniden başlamaya hazırlanıyor"
Gezi döneminde algı yaratmak adına binlerce kişi işe alınmış! Tüm detaylarıyla 'AK Troll' raporu