İBB başkanı İmamoğlu, LGBT propagandası yapıldığı ve cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiasıyla protesto edilen Feshane’deki ‘Ortadan Başlamak’ adlı sergi hakkında savcılığın soruşturma başlatmasına tepki gösterdi.
İmamoğlu, şunları söyledi:
– “Öyle devasa bir suçlama ki ‘halkı kin ve nefrete yönlendiren çalışmalar’ diye niteleyen bir savcılığın ifade çağrısı.
Bakın bir ülkede ekonomik refahı ve huzuru demokrasideki gelişmişliği ile çok paraleldir. Şu atılan adımlara bakıyorum, Feshane'de açılan bir sergi yüzünden adalet adına bir savcının açtığı soruşturmaya bakıyorum, utanç verici.
Böyle bir ortamı yaratıyorsun ki kimse bu ülkeye gelmesin. Hükümetin içindeki aklı başındaki insanları göreve davet ediyorum. Ülkemize, milletimize bu denli kalıcı hasar vermeye hazır insanlara karşı tedbir alsınlar.”
“DELİKANLI OLUN”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Zeytinburnu’nda yeşil alana yapılan kaçak plazayı İBB’nin yıkımından kurtarmak için imar planında değişiklik yapıp, acele kamulaştırma kararı çıkarmıştı. Bu konuya da değinen İmamoğlu şunları söyledi:
“Yahu, devlete, millete ait bir yeşil alan üzerinde kaçak bir bina yapıp, bu kaçak binanın yıkımını yapacak olan devletin kurumuna karşı oraya çevik kuvveti diken akıl aynı akıl. Bir de kalkıyorsunuz, devletin bütün kademelerini harekete geçiriyorsunuz, oraya acil kamulaştırma kararı çıkartıyorsunuz.
Yahu niyetiniz başka bir şey ise azıcık şeffaf, cesur, delikanlı olun. Çok garip bir durum. Seçime gittikçe, zaman azaldıkça bu işler artıyor. Bir demokrasi sürecinin işletilmesi hususundaki bu tür kötü manzaraları, kötü süreçleri sonlandırın. Gelin bu ülkede farklı bir dönemi gerçekten yaşatın insanlara. Üzüntüyle karşıladığımı ifade edeyim. Tam bir demokrasi adına bir kepazelik.
“ÜLKEMİZ ZARAR GÖRÜYOR”
“Dünya çapında bir restorasyon ve dünya çapında özenle insanların ziyaret ettiği, bir çok büyükelçinin, başkonsolosun gelip ziyaret ettiği, çocuklardan gençlere, kadınlardan erkeklerine varıncaya kadar bir yere, bu tür suçlama… Yazık, yazık…
Bir ülkede demokrasiyi, özgürlüğü bu kadar ayaklar altına alacak hamlelere, bu ülkenin ekonomisini biraz düşünen, hükümet içerisinde bu ülkenin gelişmişliğini biraz düşünen birileri varsa çıksın buna set kursun, önlesin. Ülkemiz zarar görüyor. Ben bir kısım medyada, ortamlarda o medyaların bir işaretle nasıl susturulduğunu da ben biliyorum.
Şu canım güzel günlerde kızlarımızın bize yaşattığı o gururlu günlerde, kızlarımızın da aynı ölçüde, seviyede tartışılma konularını gördükçe de üzülüyorum. Utanç verici buluyorum. Ayıptır. O gururu bize yaşatan kızlarımızı da bu vesileyle teşekkürlerimi iletiyorum.”
KRT
Sabah namazı vakti yine değişti! İşte Diyanet il il sabah namazı saatleri240 izlenme
Taksim Meydanı'nda Erdoğan'a özel yol yapıldı, 200 metre 16 araçlık konvoyla geçildi!32 izlenme
CHP'li başkanlardan İmamoğlu'na çağrı: "Aday ol"21 izlenme
TCMB'nin toplam rezervleri 1.7 milyar dolar azaldı29 izlenme
Eski Ülkü Ocakları İl Başkanı, Ekrem İmamoğlu için imza attı!33 izlenme
CHP'li Mahmut Tanal'dan kritik uyarı!77 izlenme
THK kayyumu satışa geçti!39 izlenme
Türkiye'nin yeni kaymakamları bunlar olacak! AKP'li siyasetçi ve bürokratların yakınları, bazı cemaatlerden referans alanlar sınavı geçti33 izlenme
İtalya'da tacizci olduğu iddia edilen kişi tekme tokat feci şekilde dövüldü!
Kayseri'de Afganlar parka çöktü! Türk çocukları korkudan giremiyor!
Sığınmacılardan akla hayale gelmeyecek yöntem! Sınır dışı edilmemek için bunu yapıyorlar
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen er meydanını tespit et gelmeyen şerefsizdir