Dosya, istinaf kapsamında 21 Kasım tarihinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi’ne gönderilirken 28 Kasım’da yayınlanan son Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesi ile bu dosya için de yeni bir atama yapıldığı ortaya çıktı.
AHMAK DAVASINDA CEZA VERMİŞTİ
“İhaleye fesat karıştırma” dosyasının istinaf aşaması kapsamında inceleneceği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi Başkanlığı’na, İmamoğlu’na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası istenen “ahmak davasındaki” cezayı 19 Eylül’de onayan hâkim getirildi.
Aynı HSK kararnamesiyle, ihaleye fesat karıştırma davasının 24 Ekim’de yapılan on birinci duruşmasında İmamoğlu’na beraat kararı veren hâkimin Kahramanmaraş’a atandığı ortaya çıkmıştı. Kararnameyle ayrıca, İmamoğlu hakkında devam eden “diploma davası”nın görüldüğü İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hâkimi de Kahramanmaraş’a atandı.
Ekrem İmamoğlu geçen hafta Silivri’de görülen iki farklı davasında yaptığı konuşmalarda duruma tepki göstererek “Adımın geçtiği her davada hâkimlerin yeri değiştirildi” ifadelerini kullanmıştı.
Tele2 Haber
Belediye memurlarından CHP’li yeni başkana destek!1019 izlenme
İsrail Savunma Bakanı Gallant: "Savaşın bedeli ağır oluyor"28 izlenme
İYİ Parti'de İzmir depremi! İl Başkanı görevden alındı, toplu istifa geldi40 izlenme
THY çalışanlarını kızdıran fotoğraf39 izlenme
Atatürk’e hakarete tepki göstermişti! Beyoğlu’nda cami imamının kaldığı lojmanda yangın36 izlenme
Alkışlar öğretmenlere, aşılar futbolculara!51 izlenme
Muharrem İnce'den 'yeni parti' açıklaması109 izlenme
Erdoğan tatili 9 güne çıkarmıştı: "10 milyondan fazla hastanın randevusu iptal edildi"23 izlenme
CHP standı mahkemelik oldu: İlçe başkanının hapsi isteniyor
Şoke eden tetikçi ilanları! "Bu paketi milli piyango gibi gören gibi mahkumlar, şimdi yaralama, gasp, öldürme gibi suçlar için ilan vermeye başlamış"
500. yıl dönümlerini kutlayacaklardı, ama şimdi savaşa hazırlanıyorlar
4 yıldır sadece yüzde 10 artırılan emeklinin 1.100 liralık bayram ikramiyesi 74 dolara düştü!