İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Covid19 testi pozitif çıkmıştır. Hastanede tedavi süreci başlayan Başkanımızın sağlık durumu iyidir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasını yaptı.
Hastane odasından çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu'nun eşi ve çocuklarının da bugün test yaptırdığı sonuçların yarın çıkacağı öğrenildi.
Ekrem İmamoğlu açıklamasında şunları söyledi:
“Kıymetli vatandaşlarımız, tabii ben sıklıkla aslında test olan birisiyim.
Hatta Çarşamba günü Kovid testi oldum, negatif çıkmıştı ama dün akşam saat 21.00 sıralarında ateşim yükseldi ve 38 derece ateşle hastaneye girince dün akşamı hastanede geçirdim ve test oldum.
Bugün itibariyle pozitif olduğu konusunda bir rapor oluştu. Şu an aslında iyiyim. Ateşim fena değil, süreç devam ediyor.
Tıbbi anlamda da negatif diye yorumlayacağımız bir şey gözükmüyor. İnşallah hayırlısıyla sağlığımıza kavuşacağız.
Elbette bütün vatandaşlarımızın mutlaka dikkat etmesini istiyorum. Bu süreçte duyurularımızı hep yapıyoruz.
Teması mümkün olduğu kadar azaltalım. Herkesin bu anlamda duyarlılık göstermesi şarttır. En büyük dileğim bu.
Hepinizi çok seviyorum. İstanbul’da her şey çok güzel olmaya devam edecek hiç endişeniz olmasın. Süreç devam edecek.
Herkes görevinin başında Allah’ın izniyle. Sizleri çok seviyorum, kendinize dikkat edin.”
HASTANEDEN AÇIKLAMA
İmamoğlu’nun tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nden yapılan açıklamada ise “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu 23 Ekim 2020 tarihinde saat 22:00′ da üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ile Amerikan Hastanesi'ne başvurmuştur. Yapılan incelemede COVID19 testi pozitif bulunmuştur. Kendisinin sağlık durumu iyi olup, hastanemizde tedavi edilmektedir.” denildi.
YAVAŞ VE SOYER TWEET ATTI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu ‘nun Covid19 testinin pozitif çıktığını üzüntüyle öğrendim. Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu zor günleri dayanışma içinde aşacak, birlikte başaracağız.” açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Sevgili Ekrem başkanımız en kısa zamanda sağlığına kavuşarak görevinin başına dönecektir. Bu zor günleri omuz omuza dayanışmayla aşacağız” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya corona virüse yakalanan Ekrem İmamoğlu’nu telefonla aradığını belirterek, sosyal medya hesabından “Covid19 test sonucu pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Allah’tan acil şifalar dilerim.” paylaşımını yaptı.

Ankara’da Yeniden Refah Partili adayın bürosuna saldırı26 izlenme
Tarihin en sıkıntılı dönemi... Enerjiye fatura kabarık çıktı!121 izlenme
Türk Dil Kurumu'ndan 'Türkiyeli' skandalı! Bir gün yok ki bir rezillik olmasın70 izlenme
Ensar Vakfı soruşturmasında adı geçiyordu: İl Milli Eğitim Müdürlüğüne skandal atama19 izlenme
Engelliler Günü'nde dehşete düşüren olay: Tekerlekli sandalyede tekme tokat dövdüler!6 izlenme
AKP'liler Bakana özendi Yunanistan'a tatile gitti: "Kanun teklifimi basından öğreniyorum"13 izlenme
Katliamın üstünden 1 yıl geçti! Kadınlar, İkbal ve Ayşenur'u unutmadı8 izlenme
ABD basınında dikkat çeken analiz: Bu anı yalnızca Türkiye yakalayabilir21 izlenme
EPDK’ya elektrik fiyatlarına müdahale yetkisi
Türkan Elçi CHP'ye katıldı: Kılıçdaroğlu rozeti taktı
KTÜ rektörü, laikliği savunan öğrencilere okuldan uzaklaştırma cezası verdi !
İlber Ortaylı'dan Ayasofya eleştirisi: “Ayasofya'da namaz kılınmaz. Yapısı kaldırmaz. Kabe'nin içine herkes giriyor mu?"