Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, 2015 yılının son günlerinde KİPTAŞ Yönetim Kurulu, Başakşehir Vaditepe projesi için karar alıyor.
Bu karardan hemen sonra 7 Ocak 2016'da projenin yapılacağı alanın yarısını Atmaca Gayrimenkul satın alıyor.
Atmaca Gayrimenkul, araziyi aldığı Nurol İnşaat'a 49 milyon 566 bin lira ödeme yapıyor.
O günün dolar kuruyla bu satış 16 milyon 467 milyon dolara mal oluyor.
Atmaca Gayrimenkul, araziyi aldıktan sadece 4 gün sonra, 11 Ocak 2016'da İBB iştiraki KİPTAŞ'a satıyor.
Satışın bedeli ise, 130 milyon 500 bin lira, yani 43 milyon 355 bin dolar.
Arazi 4 günde, o tarihte 3 lira 1 kuruş olan dolar kuruyla hesaplandığında yaklaşık 27 milyon dolar, Türk Lirası'yla hesaplandığında 81 milyon lira değer kazanıyor.
Arazinin geri kalanı ise MFA Gayrimenkul'e ait. İBB, arazi için MFA Gayrimenkul'e de 130 milyon 500 bin lira ödeme yapıyor. Arazinin sadece Atmaca Gayrimenkul'e ait olan kısmında İBB'nin kasasından fazladan 81 milyon lira çıkmış oluyor.
KİPTAŞ ayrıca, Atmaca Gayrimenkul'den satın aldığı arazinin alımı ve projelendirmesi için de harcama yapıyor. KİPTAŞ'ın yaptığı bu harcama ise, İBB kayıtlarına göre 17 milyon 502 bin lira.
Diğer harcamalarla birlikte o dönem İBB'nin kasasında toplamda 325 milyon çıktı. 23 Haziran 2019'de tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçimlerinin ardından, yaklaşık 325 milyon lira harcanan projenin bulunduğu alan, 2019 yılının sonunda İBB Meclisi'nin AK Partili üyeleri tarafından verilen teklifle yeşil alan ilan edildi.
Araziden 4 günde 81 milyon liralık kar eden Atmaca Gayrimenkul, bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markaları barındıran Atmaca Grup'a ait.
Konuyla ilgili ulaşılan Atmaca Gayrimenkul yetkilileri, görüşme yapmak istemediklerini belirtti.
Akşener’den dikkat çeken ittifak açıklaması: CHP yalnız kalsın diye ittiren bir el var107 izlenme
Flaş iddia! Sağlık Bakanı Koca koronavirüs verileriyle böyle mi oynuyor?121 izlenme
Hamas ve İsrail saldırı başlattı, ‘savaş durumu’ ilan edildi59 izlenme
Kurtuluşa ilk adım: Bir daha gel Samsun'dan!52 izlenme
Tüm sigara markalarına dev zam yolda! İşte artış miktarı25 izlenme
Bu yasa geçerse İBB'nin en gözde taşınmazları elinden alınacak! Gökan Zeybek açıkladı42 izlenme
AKP'li belediyeden skandal uygulama!: "Yapmayacağım. Onlar bize oy vermedi!"72 izlenme
Serbest bırakılan yüzlerce Hizbullahçı nerede?154 izlenme
Erdoğan'a 'Dombra' şarkısı yapan Uğur Işılak, cenneti garantilemiş !
Ölüm tehditleri havada uçuşuyor!
Nasuhi Güngör, kendi kitabını yalanladı: Gülen-Erdoğan görüşmesi bilgisi dedikodulara dayanıyor
Müjdat Gezen yargının geldiği durumu özetledi 'Hakaret eden Erdoğan, yargılanan Müjdat Gezen !'