23 Mart'tan bu yana Silivri'deki Marmara Cezavi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya platformu X'teki hesabı erişime engellendi. Kullanıcılar bu duruma tepki gösterdi.
İmamoğlu'nun hesabından son olarak Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi için çağrıda bulunulmuştu. İmamoğlu'nun hesabından "Bu akşam saat 20.30’da Beyazıt Meydanı’nda buluşuyoruz. Diplomanı al da gel" ifadelerine yer verilmişti. İmamoğlu'nun hesabına girilmek istendiğinde "Yasal talep doğrultusunda, TR sınırları içindeki @ekrem_imamoglu için erişim engellendi" açıklamasıyla karşılaşılıyor.


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Günaydın, "Ekrem İmamoğlu X hesabına Türkiye’den erişimi engellediler. Tıpkı Beyazıt meydanına aydınlatma cihazlarını sokmayarak alanı karanlıkta bırakabileceklerini sandıkları gibi. Yarın Başkan’ın milyonlarca x hesabı olur. Kitabınızda mertlik yazmaz, o çoktan belli oldu. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirilmesi, siyasete müdahale demektir. X platformu Tayyip Erdoğan’a serbestse, rakibi Ekrem İmamoğlu’na yasak olamaz!" dedi.
Vali: Corona virüsü pozitif vaka sayısı çok ciddi bir artış gösterdi!164 izlenme
'Ben devletin yalakasıyım' diyen Hakan Ural'dan ilginç savunma 'Erdoğan'ı sevdiğini söyleyenlere sansür var'44 izlenme
Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları belli oldu! İşte kazanan numaraların listesi116 izlenme
Erdoğan’ın eski avukatı İBB’den azledildi!110 izlenme
Sinan Ateş cinayetinin savcısına itibar suikastı: Azmettiriciler adları iddianameye girmesin diye sosyal medyada bunu yapıyorlar23 izlenme
Salda gölüne bir hançer daha!26 izlenme
AKP çalışan anne babalara da düşman! İşte CHP'li belediyelere kreşleri kapatın talimatının belgesi16 izlenme
Bekir Coşkun aramızdan ayrıldı…57 izlenme