23 Mart'tan bu yana Silivri'deki Marmara Cezavi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya platformu X'teki hesabı erişime engellendi. Kullanıcılar bu duruma tepki gösterdi.
İmamoğlu'nun hesabından son olarak Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi için çağrıda bulunulmuştu. İmamoğlu'nun hesabından "Bu akşam saat 20.30’da Beyazıt Meydanı’nda buluşuyoruz. Diplomanı al da gel" ifadelerine yer verilmişti. İmamoğlu'nun hesabına girilmek istendiğinde "Yasal talep doğrultusunda, TR sınırları içindeki @ekrem_imamoglu için erişim engellendi" açıklamasıyla karşılaşılıyor.


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Günaydın, "Ekrem İmamoğlu X hesabına Türkiye’den erişimi engellediler. Tıpkı Beyazıt meydanına aydınlatma cihazlarını sokmayarak alanı karanlıkta bırakabileceklerini sandıkları gibi. Yarın Başkan’ın milyonlarca x hesabı olur. Kitabınızda mertlik yazmaz, o çoktan belli oldu. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirilmesi, siyasete müdahale demektir. X platformu Tayyip Erdoğan’a serbestse, rakibi Ekrem İmamoğlu’na yasak olamaz!" dedi.
İşte Erdoğan'ın 'gizli' hayatı: Saray'daki önlenemeyen yükseliş!48 izlenme
Çalışan emeklilerin 5 bin TL ikramiye alacağı tarih belli oldu: 2 günde almayan kalmayacak31 izlenme
Güllü'nün kızı ile arkadaşı yurt dışına firar ederken yakalandı9 izlenme
İsmail Saymaz'dan 'Cumhuriyet'i elitler kurdu' diyen şaşırmış yandaş İhsan Aktaş'a Cumhuriyet tarihi dersi !981 izlenme
10 orman işçisi şehit düşmüştü: Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangını kontrol altına alındı11 izlenme
Arşiv unutmaz! Yerlikaya'nın diploması için dikkat çeken yorum71 izlenme
Soyunma odasının kapısını açan kadın, gördüklerinin ardından polise koştu.26 izlenme
Köprüleri işleten yandaşlar dışında herkes krizde61 izlenme