Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat evinde yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp yaşamına son vermişti.
Halk TV Muhabiri Ferit Demir, Kara'nın hayatına son verdiği cemaat evinin önünden son bilgileri aktardı. Demir, "Evde hiç kimse yok. Evde kalan diğer 4 öğrenci şu anda nerede kimse bilmiyor. Savcılık sorguladı mı sorgulamadı mı o da bilinmiyor. Soruşturma inanılmaz bir gizlilik içinde sürdürülüyor. Hiçbir yetkili bilgi vermiyor. Siyasi partiler de sessiz, bir tepki yok." dedi.
Demir şunları anlattı:
"Elazığ'daki hem yerel hem ulusal gazeteler haber yapmıyorlar. Bu konuyla ilgilenmiyorlar. Enes'in tıp fakültesindeki arkadaşlarının açıklamasında tek bir mikrofon vardı. Giden gazetecilerin bir çoğu geri döndürüldü. 'Takip etmiyoruz' denildiği öğrenildi. Olayın ilk anından itibaren takip eden iki arkadaşım var. Evren Demirdaş ve Ardıl Batmaz. Soruşturmaya dair gizlilik kararı getirildiği iddiaları var. Ön otopsi raporu da halen açıklanmış değil."
Sözcü'nün Elazığ muhabiri Evren Demirdaş ise Halk TV yayınında şunları anlattı:
Biz olayın ilk olduğu gece haber geldi. Sosyal medyada Enes Kara'nın videosunu gördük. Biraz araştırdık ve olay yerine geldik. Olay yerine geldiğimizde, 7. kattan atladığını söyledi bazı kanallar. Haberlerde bakıldığında normal bir intihar değil de 'ölü bulundu' diye aslında üstünü kapatmaya çalıştılar. Enes'in videosundan sonra olayın farklı bir boyut olduğunu herkes anladı. Biz de bunun üzerine gittik. Olay günü cemaat evinin önüne geldiğimizde bir kartpostal dikkatimizi çekti. Komşular da o evin Nur cemaatine ait olduğunu ifade ettiler. Haberimizi yaptıktan sonra Tıp Fakültesi'ne gittik. Oradaki anmada bazı kişiler 'Burada herhangi bir siyaset yapmayacağız. Soru sormayın' dediler. Biz buna rağmen sorduk ama cevap alamadık.
Türkiye'de şuan yoksulluktan dolayı birçok öğrenci tarikat ve cemaat yurtlarında kalmak zorunda bırakılıyor. Enes'in olduğu gibi birçok insan bu durumdan mağdur oluyor. Sonunda Enes'in yaşadığı sonu yaşıyor. Biz de yaşanmaması için bu olayın üzerine gidiyoruz ancak yerel basın ve ulusal basın bunu normal bir intihar gibi söz ediyor. Bu şehrin bir valisi var. Olay Türkiye'de infial yaratmasına rağmen hiçbir açıklama yapmıyor. Sayın Vali, İçişleri Bakanlığı'nın eski genel sekreteri. Cumhuriyet savcısı neden bir açıklama gereği duymuyor? Emniyetten bu konuyla ilgili neden bir şey söylenmiyor? Bu olayın üzerine giden arkadaşlarımız tehdit ediliyor.
GazeteDuvar'ın Elazığ Muhabiri Ardıl Batmaz ise şunları anlattı:
Bu ev cemaat evi olarak kullanılıyor. Enes gidiyor bir başkası geliyor ama cemaat evi gerçeği değişmiyor. Önemli olan nokta Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Bingöl adeta cemaatçilerin eline verilmiş. Bunların araştırılması gerekiyor. Öğrenciler ve aileler tedirgin. Barınamayacak yer bulunamıyor, baskı üzerine olabiliyor. Türkiye şu an Enes Kara'nın intiharını konuşuyor ama bu olay Elazığ'da olmasına rağmen Elazığ medyası sessiz.
halktv.com.tr
Bursa depreminin ardından uyarılar peş peşe geldi! Deprem uzmanları alarmda: 7 ve üzeri her an olabilir45 izlenme
Yandaş A Haber'den Canlı Yayında Laiklik Sansürü !678 izlenme
73 yaşındaki tacizciden skandal savunma! 'Torunum gibi seviyordum'358 izlenme
Saraçhane'deki devasa kalabalığı paylaşan İmamoğlu'ndan yeni mesaj: "Bu Millet Büyüktür!"76 izlenme
Koltuk sevdasından sonra oda sevdası: AKP'li vekiller mecliste birbirlerine girdi47 izlenme
Sinsi provokasyona rağmen CHP'ye saldıran AKP'lilere hatırlatma! Seçim öncesi camide RTE için 'Dombra' şarkısı çalınmıştı!117 izlenme
AKP ilçe Başkanlığı Erdoğan'ın mitingi için cemaat toplamasını istedi, cami imamı AKP'nin isteğini 'ben taraf değilim' diyerek reddetti!70 izlenme
34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL’lik madeni paralar yeniden geliyor54 izlenme
Son ankette Erdoğan'ı şoka uğratacak sonuçlar: 4 isme de kaybediyor!
AKP'den miting manipülasyonu: Fiyaskoyu böyle gizlemeye çalıştılar
Yeni parti krizi büyüyor! AKP’li isimden ağır sözler: Evet hainsiniz
Erdoğan'ın hukukçusu bile uyardı: "Soruşturma gizliliği ihlal edilmemeli"