Gerçek Gündem'in haberine göre, grubun yaptığı çağrı şöyle oldu:
Elektrik faturalarındaki soyguna dur demek için 13 Şubat da başlayarak bir hafta boyunca her akşam 21.00'da ışıkları kapatıyoruz.
İstanbul’da siyasi partilerden demokratik kitle örgütlerine, kadın örgütlerinden ekoloji örgütlerine, dayanışma meclislerinden derneklere geniş bir bileşenle başta enerji olmak üzere halkın hayatını giderek zorlaştıran zamlara karşı bir araya geldik. Biz bu zamları geri aldıracağız.
Ekonomik krizin, enerji hakkımızın bir avuç şirketin karı için piyasalaştırılmasının, elektriğin toptan satış bedelinin üzerine eklenen şirket bedellerinin, kara kışta yaşanan elektrik kesintilerinin faturasını ne bir ayda eriyen ücretlerimizle ne de hayatlarımızla ödemek istemiyoruz.
Ülkenin dört bir yanında zamların geri alınması için eylemdeyiz. Şimdi de herkesi 13 Şubat Pazar akşamı saat 21.00'da 15 dakika boyunca ışıkları kapatmaya çağırıyoruz.
Zamlar Geri Alınsın!
Erdoğan'ın 'güvenim kalmadı' dediği ORC'den yanıt geldi: Boşuna demiyoruz!49 izlenme
'Mutlak butlan' davasına AKP'den itiraz17 izlenme
Yalan, dolan, iftira damarlarına işlemiş31 izlenme
Mahkeme, Adalar'daki imar planına 'dur' dedi19 izlenme
Salda gölüne bir hançer daha!26 izlenme
ABD ordusu Kızıldeniz'de ilk kaybını verdi26 izlenme
Memur-Sen 3.600’ü mahkemeye götürüyor!37 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve medyaya jet soruşturma27 izlenme