EPDK, TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerlerini dikkate alarak elektrik kesme ve bağlama bedellerini güncelledi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte kesmebağlama ve güvence bedelleri, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi.
EPDK'nın konuya ilişkin kararları, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, elektrikte güvence birim bedellerinin sanayi ve ticarethane abone grupları için kilovatsaat başına 84,8 lira, mesken için 29,8 lira, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 lira olmasına karar verildi.
KESMEBAĞLAMA BEDELLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Kurul tarafından elektrikte kesmebağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 lira olması kararlaştırıldı.
SAYAÇ KONTROL BEDELLERİ GÜNCELLENDİ
Sayaç kontrol bedelleri de her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 1 Ocak 2019'dan itibaren direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için kontrol bedelinin 22,1 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için de 27,9 lira olması kararlaştırıldı.
Bu yılki fiyatlar şöyleydi:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/elektrikfaturalarindagizlizam217475h.htm
AKP'li başkandan yeğenine kıyak: Başkan yardımcısı olarak atadı!38 izlenme
Sözde hoca enflasyona ve faize çözümü buldu: “Eğer Allah’a sorarsak enflasyon düşer, faiz düşer”43 izlenme
Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in kardeşi Covid-19’dan yaşamını yitirdi, ölüm belgesine ‘bulaşıcı olmayan hastalık’ yazıldı!127 izlenme
Çiftçinin telefon modeline bakılacağına bu tablonun hesabı verilsin! O telefonu alabilmek için en çok Türkler çalışıyor!98 izlenme
Doğalgaza şimdi de borsa zammı geliyor!41 izlenme
Suriyelileri Türkiye'de Kamu Kurumlarında istihdam etmek için yeni proje!88 izlenme
Memleket Partisinin Sözcüsü İpek Özkal Sayan, kocasının Kolin İnşaat'ta çalıştığını canlı yayında itiraf etti!58 izlenme
Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi 'sır' oldu!65 izlenme