EPDK, TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerlerini dikkate alarak elektrik kesme ve bağlama bedellerini güncelledi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte kesmebağlama ve güvence bedelleri, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi.
EPDK'nın konuya ilişkin kararları, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, elektrikte güvence birim bedellerinin sanayi ve ticarethane abone grupları için kilovatsaat başına 84,8 lira, mesken için 29,8 lira, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 lira olmasına karar verildi.
KESMEBAĞLAMA BEDELLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Kurul tarafından elektrikte kesmebağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 lira olması kararlaştırıldı.
SAYAÇ KONTROL BEDELLERİ GÜNCELLENDİ
Sayaç kontrol bedelleri de her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 1 Ocak 2019'dan itibaren direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için kontrol bedelinin 22,1 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için de 27,9 lira olması kararlaştırıldı.
Bu yılki fiyatlar şöyleydi:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/elektrikfaturalarindagizlizam217475h.htm
Özgür Demirtaş 'yazın kenara' dediği paylaşımını hatırlattı: Enflasyonda yüzyılın rekoru geldi30 izlenme
KKM uydurmasını Nureddin Nebati ve Şahap Kavcıoğlu yaptı faturayı halk ödüyor! Yapanın yaptığı yanına kâr kaldı26 izlenme
İbrahim Tatlıses: Rıza Sarraf'ı evladım gibi severim!383 izlenme
Bir asker daha isyan etti ! 'Katilleri saldınız, tecavüzcüleri saldınız, bizi niye salmıyorsunuz ?'191 izlenme
Ekonomist Babuşcu açıkladı: "Bu ürünlere seçim sonrası zam gelecek"27 izlenme
Bu kış sert geçecek! Doğalgaz krizi, gıda zamları, yüksek elektrik faturaları…36 izlenme
PTT de eklendi! İş yok, huzur hakkı var!88 izlenme
TÜRGEV’in külliyesinde ilk faz bitti72 izlenme