Vatandaşın belini büken yüksek elektrik faturalarının kanuna aykırı çıkarılan tebliğle daha da şişirildiği ortaya çıktı. Sayıştay, elektrik dağıtım şirketlerinin araştırma geliştirme (ArGe) harcamalarının kanuna aykırı şekilde elektrik faturalarına yüklenerek vatandaştan haksız para toplandığını tespit etti.
KANUNA AYKIRI
Sözcü'de yer alan habere göre, kanunda bu tür giderlerin vatandaştan alınamayacağının açıkça yazdığına dikkat çeken Sayıştay, 21 elektrik dağıtım şirketinin 20162020 yılları arasında yaptığı 117.5 milyon liralık ArGe harcamasını hukuksuz şekilde vatandaştan tahsil ettiğini belirledi. Sayıştay, şirketlerin ArGe harcamalarının dağıtım tarifesinin bir unsuru olarak tebliğle düzenlendiğini, ancak bunun Elektrik Piyasası Kanunu'nun 17'nci maddesine aykırı olduğunu bildirdi.
TARİFEDE OLMAMALI
Sayıştay raporunda, “Kanun hükümlerinden açıkça anlaşıldığı üzere piyasa faaliyetleri ile doğrudan ilişkili olmayan hiçbir unsura tarifede yer verilemeyecektir. ArGe harcamalarının dağıtım faaliyeti ile doğrudan ilgisi olmadığı dikkate alındığında bu harcamaların tarifede yer almaması gerektiği düşünülmektedir” dedi. ArGe harcamalarının kanuna aykırı olan
‘Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ' ile vatandaştan tahsil edildiğine dikkat çeken Sayıştay, tebliğin düzeltilip bu tür harcamaların faturalardan çıkarılmasını istedi.

Sayıştay, kanuna aykırı tebliğ yüzünden 20162020 döneminde 117.5 milyon liralık ArGe harcamasının vatandaştan haksız yere alındığını belirledi. Dağıtım şirketleri daha önce temsil ağırlama giderlerini de elektrik faturalarına ekliyordu. Ancak SÖZCÜ'nün haberinden sonra bu gider faturadan çıkarıldı.
CHP'li vekilden flaş iddia: AKP, Hazine’ye ait arazileri belediyelere mi devrediyor?89 izlenme
AKP'nin teklifi kabul edildi: SGK, AFAD, TÜİK Başkanı'na 30 bin TL ilave zam!14 izlenme
Son anket sonuçları ortaya çıktı: Cumhur İttifakı kan kaybetmeye devam ediyor!38 izlenme
Osmangazi mecburi istikamet: Resmen haraç alıyorlar!481 izlenme
AKP'li il başkanı işini yapan gazetecilere böyle dedi: "Çarparım sana"35 izlenme
Yılmaz Özdil açıkladı: Türkiye'nin gaz anlaşmasından o ülke çıktı! Mercuria şirketi gerçekleri34 izlenme
Adaylar birer birer çekildi! Ekrem İmamoğlu’na tam 45 bin seçmen…288 izlenme
Kutlu Adalı cinayetinde ismi geçen Atilla Peker, her şeyi tek tek itiraf etti!45 izlenme
"İmamoğlu'nun kasası" diyorlardı, lokantasını Erdoğan açmış
TOKİ geldi, tarihi çeşmeyi bu hale getirdi!
İşte Sinan Ateş suikastinin azmettiricisinin yakalandığı otel! Doğukan Çep o otelde nasıl kaldı?
Kanal İstanbul itirazında son gün! Vatandaşlar akın akın dilekçe için geldi