Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yılın ilk yarısına yönelik mali tabloları açıklandı. Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca yayımlanan tablolara göre, şirketlerin yılın ilk yarısında, “Genel Aydınlatma Ödemeleri” adı altında bakanlıktan aldığı para, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 136 arttı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, elektrik dağıtıma yönelik 2013’te alınan ‘özelleştirme’ kararının ardından faaliyete geçen şirketlere OcakHaziran 2023 döneminde sokak ve caddelerin aydınlatılması karşılığında 8 milyar 961 milyon 250 bin TL aktarıldı. Bakanlık, yapılacak ödemelerin yılın sonunda 24 milyar 419 milyon 15 bin TL’ye ulaşacağını öngördü.
Şirketlere toplam yapılan ödeme Ocak 2015 ile Haziran 2023 döneminde yapılan toplam ödeme ise 35 milyar TL’yi aştı. Şirketler sokak, cadde ve billboardların aydınlatılmasını da kapsayan ödemeler için bakanlıktan 2015’te 1,6 milyar TL, 2016’da 1,7 milyar TL, 2017’de 1,1 milyar TL aldı.
Elektrik faturasını, ancak sosyal yardım ile ödeyebilen hane sayısında çarpıcı artış kaydedildi. 2019’da 1 milyon 343 bin 109 hane, 2021’de 1 milyon 791 bin 200 hane faturalarını yardımlarla karşıladı. Yardım yapılan hane sayısı geçen yıl kayıtlara, 3 milyon 690 bin 582 olarak geçti. Haziran 2023 itibarıyla ışığı ancak sosyal yardım ile yanan hane sayısı 4 milyon 141 bin 991 oldu.
KRT
Son dakika! Mısır'da bulunan kilisede çıkan yangında 41 kişi öldü, 55 kişi yaralandı42 izlenme
Erdoğan'ın AKP'nin kalesi Konya'da yaptığı mitingde, meydan yine boş kalmış !175 izlenme
Çarpıcı iddia İsrail'den geldi: Çoğu Suriyeli ve Afgan Türkiye'den böyle gidecekler59 izlenme
Devletin internet sitesinde Atatürk'e küfür !1658 izlenme
Bilal, belediyeye kıl çadır kiraladı29 izlenme
Başkan Yardımcısı Yılmaz THY'nin satılacağı iddialarına yanıt verdi36 izlenme
Fahrettin Koca'nın açıkladığı sayılarda büyük tutarsızlık! Açıklanmayan 4 milyon doz aşı nerede?79 izlenme
Belediye borçlarını ödemek için cami ve okul satan AKP'li Göksu, İmamoğlu'nu eleştirmek için Youtube'a reklam verdi!46 izlenme