Elektrik dağıtım işini özelleştirme yoluyla devletten alan şirketlere sokak aydınlatmasından adeta para yağıyor. Sözcü'de yer alan habere göre, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, elektrik dağıtım şirketlerine sokak aydınlatma hizmeti karşılığında kâr payı ve dağıtım bedeli adı altında ödenen paranın 2 milyar 114 milyon liraya çıktığını hesapladı. Geçen yıl bu tutarın 1.4 milyar lira olduğunu belirten Özdağ, halkın cebinden çıkan paranın bir yılda olağanüstü arttığını söyledi.
YÜZDE 27 ZAM
Özdağ, 2021 yılında sokak ve park gibi genel alanların aydınlatılması için 5.4 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi tüketildiğini bildirdi. Son bir yılda elektrik dağıtım şirketlerine ödenen genel aydınlatma dağıtım birim fiyatına yüzde 27 zam yapılarak 26 kuruştan 33 kuruşa çıkarıldığını belirten Özdağ, 2022'de tüketimin artmadan aynı düzeyde gerçekleşmesi halinde bile dağıtım şirketlerine ödenen kâr payının 54 milyon liradan 329.5 milyon liraya çıkacağını söyledi.

DAĞITIM BEDELİ
Özdağ, elektrik şirketlerine kâr payı dışında tarife üzerinden bir de dağıtım bedeli ödendiğini, 2021 yılında 1 milyar 406 milyon TL tutan bu bedelin 2022 itibarıyla 1 milyar 785 milyon liraya ulaşacağını bildirdi. Özdağ, “Kâr payı ve dağıtım bedeli adı altında elektrik dağıtım şirketlerine aktarılan para 1 milyar 460 milyon TL'den, 2 milyar 114 milyon TL'ye çıkacaktır” dedi.

Mehmet Özdağ, elektrik şirketlerine genel aydınlatma hizmeti için yaptıkları bakım, onarım ve işçilik giderleri ile yasal kârlarının zaten ödendiğini belirtirken, “Elektrik dağıtım şirketlerine sermaye transferi yapmak için her fırsat değerlendirilmekte, halkın cebinden bu şirketlere oluk oluk para aktarılmaktadır” eleştirisinde bulundu.
Akın akın geliyorlar: Edirne'de otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı10 izlenme
Emekli promosyonlarının yatacağı tarih belli oldu25 izlenme
Vatandaş artık kırmızı eti rüyasında görecek39 izlenme
Zihinsel engelli kadına tecavüze ‘bilmiyorduk’ beraati!233 izlenme
Tarkan: Şaka bir yana, söylecek söz bulamıyorum bazen87 izlenme
Gökçek’in jipleri hakkında flaş gelişme "Araçlar aşırı hor kullanılmış"110 izlenme
İfadelere göre Narin cinayeti aslında hiç yaşanmadı! Vicdanların kuruduğu an: 'Bilmiyorum görmedim duymadım'23 izlenme
Hem depremzede hem emekli: İsyan etti31 izlenme
İçtiği suyun fiyatına isyan eden yaşlı vatandaş yaka paça dışarı atıldı! “30 lira bir su olur mu? Maliyeti kaç para bu suyun? 2 lira 5 lira. Ben pazarda satıyorum bu suyu. 30 lira bir su olmaz”
Böylesi ancak Türkiye'de olur! Milyonlarca ağacı kesip pist yaptılar, iki pisti kırıp ağaç dikecekler!
TCMB verileri ortaya koydu: Kaynağı belirsiz 16,6 milyar dolar çıkmış
Gözün aydın Türkiye ! Suriyelileri vatandaş yapıyorlar !