Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.
Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yılda iki kez ikramiye alan emekliler bu yıl 6 bin TL ikramiye alacak.
Bu gelişmelerin ardından milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihi merak ediyor.
Konu ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Buna göre Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelecek. Emekliye bayram ikramiyelerinin ise bayramdan önceki hafta yani 19 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacağı düşünülüyor.
Nisan ayının ilk haftasında SSK ve Bağkur kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerinin yatması bekleniyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.
halktv.com.tr
Erdoğan'a 'dislike' verenler 'Türkiye düşmanı' ilan edilmişti: Muharrem İnce'den çok sert tepki!97 izlenme
Kayıtlara intihar olarak geçmişti: Gülistan Doku'nun arkadaşının ailesinden yeni adım20 izlenme
Sakarya'daki fabrika hakkında bomba iddia! 'Sigorta yapmadan işçi alıyorlardı!'96 izlenme
Erdoğan’a vatandaşlardan İdlib şoku!157 izlenme
CHP'li belediyeye saldıranlar hakkında karar verildi56 izlenme
Erzincan'da hastanenin kantini yoğunluktan revire çevrildi!100 izlenme
Milyarlık kule 3 yılda 170 milyona bitecekti, süre de maliyet de katlandı!74 izlenme
Turhan Çömez AKP içinden kendisine gizli bilgileri veren milletvekilini açıkladı44 izlenme
Erdoğan’dan bir gün arayla iki farklı ’24 Nisan’ yanıtı! Önce 'Bunu gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil' Sonra 'Hamdolsun hiç gündeme gelmedi'
Bu da oldu! Maket polis aracının tepe lambası çalındı!
Taksim’e çıkmaya çalışan gruba polis müdahalesi
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara adil yönetim dersi: "Hiçbir ailenin ne elektriği ne suyu ne doğal gazı asla kesilmeyecek"