Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liranın ödemesine başladı. Gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarında, dul ve yetimlere ise aylıktaki hisseye göre ödeme yapılacak. Ancak emekli çiftçiler bu imkandan faydalanamayacak.
ERDOĞAN’A ÇAĞRI
Mağdur olduklarını ifade eden emekli çiftçilerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı geldi. Çalışıyor göründüğü için ikramiyeden faydalanamayan emekli çiftçilerden Başer Yıldırım, ahırda çalışırken derdini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatmak için video çekti.
“SUÇUMUZ ÇİFTÇİ OLMAK MI?”
Hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Başer Yıldırım şunları söyledi:
*Emeklilere verilen 5 bin lira biz emekli çiftçilere yok, çalışan göründüğümüz için. Zaten zor şartlarda üretim yapan çiftçileriz, bize neden verilmesin.
*Biz devletimize, milletimize katkıda bulunuyoruz. Nasırlı ellerimizle çalışan çiftçileriz. Bizi bundan niye mahrum ediyorsunuz.
*Biz zor şartlar altında çiftçilik yapıyoruz. İnan tarlamıza gübre alamıyoruz. hayal kırıklığına uğradık, bize de verilmesini istiyoruz. Biz mağduruz, suçumuz çiftçi olmak mı sayın cumhurbaşkanım. (ANKA)
Sözcü
İşte yağmalanan Türkiye'nin tablosu!217 izlenme
Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti53 izlenme
Kılıçdaroğlu, Suriyelileri ülkelerine nasıl göndereceklerini 4 maddede açıkladı50 izlenme
Üniversitede sınıf eğitimi ve iktisat kadrosu için ‘din’ şartı arandı30 izlenme
Türk Lirası hızla eriyor! İşte piyasalarda son durum33 izlenme
Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ittifak çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: İttifaklar yeri geldiğinde yapılır28 izlenme
RTÜK Başkanı Şahin radarına sokak röportajlarını aldı15 izlenme
Tarlada 8,5 lira markette 40 lira! Kimse dur demeyecek mi bu talana?33 izlenme