Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liranın ödemesine başladı. Gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarında, dul ve yetimlere ise aylıktaki hisseye göre ödeme yapılacak. Ancak emekli çiftçiler bu imkandan faydalanamayacak.
ERDOĞAN’A ÇAĞRI
Mağdur olduklarını ifade eden emekli çiftçilerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı geldi. Çalışıyor göründüğü için ikramiyeden faydalanamayan emekli çiftçilerden Başer Yıldırım, ahırda çalışırken derdini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatmak için video çekti.
“SUÇUMUZ ÇİFTÇİ OLMAK MI?”
Hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Başer Yıldırım şunları söyledi:
*Emeklilere verilen 5 bin lira biz emekli çiftçilere yok, çalışan göründüğümüz için. Zaten zor şartlarda üretim yapan çiftçileriz, bize neden verilmesin.
*Biz devletimize, milletimize katkıda bulunuyoruz. Nasırlı ellerimizle çalışan çiftçileriz. Bizi bundan niye mahrum ediyorsunuz.
*Biz zor şartlar altında çiftçilik yapıyoruz. İnan tarlamıza gübre alamıyoruz. hayal kırıklığına uğradık, bize de verilmesini istiyoruz. Biz mağduruz, suçumuz çiftçi olmak mı sayın cumhurbaşkanım. (ANKA)
Sözcü
Antakya'da yıkılan Kule Apartmanı'yla ilgili skandal: Cezayı ödeyip inşaata devam etmiş!56 izlenme
Fatih Terim cephesi fon sessizliğini bozdu: Avukatlarından açıklama61 izlenme
Şehit haberleri art arda geldi! 3 şehit168 izlenme
İmamoğlu: Seçim döneminde işe alımlar araştırılıyor164 izlenme
Kızılay Başkanı Kerem Kınık eski derneğine 1 milyonluk para aktardı!69 izlenme
Çalışma Bakanı’ndan asgari ücret ve EYT açıklaması73 izlenme
MHP şikâyet etti Ceza hukukçusu Dilek Ekmekçi gözaltına alındı47 izlenme
Albayrak’ın istifasıyla ilgili kritik iddialar: Telefonunu kapadı, sebebi Biden mı?100 izlenme
İşçilerin AKP binası önündeki eylemine müdahale: Gözaltılar var!
Dava dosyasına girdi: Narin’in kaybolduğu gece Salim Güran’ın dere yatağında görüntüsü çıktı!
Dar gelirli ve emekli artık gıdaya da ilaca da ulaşamıyor
Rusya Ukrayna’nın başkenti Kiev'de yerleşim bölgesini vurdu 1 ölü, 4 yaralı!