Milyonlarca emeklinin insanca yaşayacak ücret talebine karşı sık sık sabır dileyen iktidar son olarak, “Gabar’da bulunan petrol sayesinde emeklimiz de refaha erecek” dedi. Bu açıklamanın üzerinden kısa bir süre geçmişti ki Gabar petrolünün “Sukuk İhracı” adı altında yabancı finans kuruluşlarına satıldığı iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, “Yurt dışından borç almak için Türkiye’nin 5 yıllık gaz ve petrol gelirlerinin 1 milyar dolarlık bölümü satıldı. AKP bunu ‘Sukuk ihracı’ olarak duyurdu ama gaz ve petrol gelirlerini sattı” dedi.
Yavuzyılmaz, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Gabar’da, Karadeniz’de petrol ve doğalgaz buldukça faturalara zam geliyordu. Meğerse Gabar petrolünü, Karadeniz gazını biz görmeden satmışlar” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Erdoğan’la ilgili çok konuşulacak iddia: Son İzmir gezisinde…104 izlenme
Emekli '5 senedir ilk defa yeni ayakkabı alıyorum' dedi, böyle isyan etti! "Yukarıdakiler utanmıyorlar mı! Karnımı nasıl doyuracağım?"25 izlenme
Bu lüksü bırakıyor!74 izlenme
Savcılık, Ayşe Tuba Arslan ve katilini uzlaştırmaya çalışmış122 izlenme
Türkiye boş oturan gençler liginde Avrupa şampiyonu24 izlenme
AKP’li isimden MİT ve MASAK'a seferberlik çağrısı: ‘Şüpheli’ diyerek cumhurbaşkanı'nı uyardı19 izlenme
Erdoğan'ın okuduğu lise için 45 milyonluk kamulaştırma!163 izlenme
Saray'ın tercihleri bütçeye yansıdı: Yurttaşlara yük sermayeye kıyak46 izlenme