Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberine kısa bir süre kaldı. Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak. Peki emekli maaş zammı ne kadar olacak, hangi tarihte belli olacak? İşte emekli maaş zammına dair ayrıntılar…
OCAK ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
Emekliler yapılacak ocak zammı tam olarak TÜİK’in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından belirlenecek.
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?
TÜİK verilerine göre, Temmuz ayından bu yana 5 aylık TÜFE artışı şimdiden yüzde 5.71 oldu. Aralık ayında TÜFE sıfır çıksa, yani hiç artmasa dahi emeklilere yılın başında yüzde 5.71 zam yapılacak.

Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 4’lük normal zamma ilave olarak yüzde 0.71 oranında enflasyon farkı verilecek. TÜFE aralık ayında son 10 yılın ortalaması olan yüzde 0.33 oranında artması halinde emeklilere yüzde 6.06 zam, memur ve memur emeklilerine yüzde 4 zam artı yüzde 1.06 enflasyon farkı ödenecek.
Merkez Bankası'nın tahmin ettiği gibi yılın sonunda enflasyonun yüzde 12 olması içinse Aralık ayında TÜFE’nin en az yüzde 0.89 artması gerekiyor. Bu da emeklilere yüzde 6.65 zam, memur ve memur emeklilerine yüzde 1.65 enflasyon farkı verileceği anlamına geliyor.
EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA
Emekli vatandaşlar için yapılan zamların milyonlarca kişi tarafından “Emekli maaşı zam hesaplama nasıl yapılır?” şeklindeki sorular ile birçok arama yapılmaktadır. Bu sorunun cevabı ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayınlanan sorgulama sayfası ile açıklığa kavuşmuştur. İşte emeklilerin zam sonrasındaki maaşlarının ne kadar olduğunu hesaplamaları için oluşturulmuş sorgulama sayfası. Aşağıdaki linke tıklayıp gerekli bilgileri girerek sorgulamayı yapabilirsiniz.
Bakan Koca açıkladı: 5.670 yeni vaka tespit edilirken, 59 kişi hayatını kaybetti, 5.126 kişi sağlığına kavuştu!47 izlenme
UBS'den sonra Türk lirası için bir karar da JP Morgan'dan!37 izlenme
Memleketine bayramlaşmaya gitti miting oldu! Trabzon’da İmamoğlu fırtınası!268 izlenme
Tüm dünya artırıyor, TCMB izliyor! Faiz fırtınası: Merkez bankaları birbiri ardına politika faizlerini artırıyor27 izlenme
Seçim öncesi Erdoğan'dan gizli harcamada rekor26 izlenme
Devlet Demir Yolları'na holding sahibi genel müdür!46 izlenme
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden kişinin sahte doktor olduğu teyit edildi!36 izlenme
Son haberler… Elektriğe zam gelecek mi?173 izlenme
AKP'li Bursa Büyükşehir Başkanı Aktaş malvarlığını açıkladı: Oğlunun 26 milyonluk şirketine ortak!
30 Ağustos Zafer Bayramımız 100. yılında kutlu olsun!
Tamamen yerli ve milli! İşte sonuç…
Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a eğitim-öğretim reformu tepkisi: Aman, dokunma sakın!