Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi öncesi, öğretmen, polis ve hemşirelere 3.600 ek gösterge yapılacağına ilişkin sözler verilmişti. Memurlar, ek gösterge düzenlemesi beklerken, emekli milletvekillerine “kıyak” yapıldı.
Sözcü'nün haberine göre, Ek gösterge konusundaki düzenlemelerin neler getireceğini daha önce açıklayan emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, emekli milletvekillerine zam yapıldığını belirtti. Esen, düzenlemenin getirdiklerini şöyle açıkladı:
“24 Haziran seçimleri öncesinde polis, öğretmen ve hemşire başta olmak üzere çok sayıda kamu personeline (emeklilerine de yansıyacak şekilde) 3.600 ek gösterge verileceği vaat edilmişti.
SİGORTA PRİMİ DE DEVLETTEN
Kamu personeline yapılmış bu vaatlerin gerçekleştirilmesi beklenirken, emekli aylık artışlarında öncelik milletvekillerine verildi. Buna göre 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 203. maddesiyle kanuna ek yapıldı, bazı maddeleri değiştirildi. Böylece emekli milletvekili aylıklarında 708 TL artış yapıldığı görüldü.
Aynı düzenleme kapsamında; emeklik hakkı elde edemeden süresi dolan eski milletvekillerinin Sosyal Güvenlik primlerinin (sigortalı payı dahil) 4 yıl süre ile TBMM tarafından ödenmesi de kabul edildi.”
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/emeklimilletvekillerineyenikiyak198712h.htm
Fetihtepe yine abluka altında!45 izlenme
Bülent Arınç'ın damadı AKP'de kavga çıkardı! 'Haddinizi aşıyorsunuz'131 izlenme
Yerlikaya’nın ilk icraatı İmamoğlu’nun astığı Atatürk tablosunu kaldırmak oldu!151 izlenme
Rusya, Ukrayna’nın Polonya sınırındaki Lviv kentine saldırı gerçekleştirdi!74 izlenme
İmamoğlu kayyum atanan belediyenin karşısına kent lokantası açtı21 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği'ne kendi çiftliğini kurdu!286 izlenme
Yandaşlar hedef gösterdi, okul müdür yardımcısı ve öğretmen açığa alındı!95 izlenme
Tahliye edilen Mahir Polat'tan ilk açıklama: "Bu memleketin vicdanı bitmemiş"47 izlenme