Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanun ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
Teklif ile, Kurumlar Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklik ile üreticinin ve ihracatçının desteklenmesi amacıyla, bu faaliyetlerinden elde edilen kazançlar Kurumlar Vergisi oranını indirimli uygulanması ve yatırım fonlarındran elde edilen kar paylarının kurumlar tarafından iştirak kazançları istisna konu edilmesi sağlanmaktadır.
Merkez Bankaları arasında kurulan ilişkilerin gerektirdiği diplomatik hassasiyet ve ekonomik güven temelinde yürütülmesinin temini amacıyla düzenleme yapılacaktır.
BOTAŞ'ın kademeli doğal gaz satışı yapması amaçlanıyor.
Kamu İhalelerinin talep edilen fiyat artışlarının belirli bir kural bütünlüğü içinde fiyat farkı ödenmek suretiyle yerine getirilmesi amacıyla düzenleme yapılıyor.
Bireysel Emeklilikte devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılıyor.
Emekli aylıklarında asgari ödeme tutarı 2 bin 500 TL'ye çıkarılıyor.
Kamu görevlilerine 01/01/202230/06/2022 tarihleri arasında dönemi için yapılacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e çıkartılıyor. Enflasyon farkı dahil yapılması gereken zam yüzde 30.95'e çıkarılıyor.
(İHA)
Fırıncının isyanı 'Milyonları bayat ekmeğe, çürük sebzeye mahkum ettiler!'67 izlenme
SONAR seçim anketi sonucunu açıkladı610 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu, Suriyelilere moral için Lübnanlı sanatçı getirtip konser düzenledi!89 izlenme
Hüsnü Mahalli: İşler yakında çok karışacak, Ankara daha da sıkışacak492 izlenme
PTT çalışanlarının iş bırakmasını yasakladı28 izlenme
Trabzon ve Rize'de Sedat Peker alarmı: Hepsi gözaltına alındı65 izlenme
Mansur Yavaş'a 7 konuda soruşturma izni verildi22 izlenme
Dolarda yükseliş devam ediyor! İşte son rakamlar..159 izlenme
İşsizlikten kırılan vatandaş isyanda! "İstihdam yok, betona yatırım"
Sefalet maaşına mahkum edilen emekli isyan etti: "Çözüm ölüm, başka bir şey yok. Milletle resmen dalga geçiyorlar"
TRT Arabi 19 Mayıs mesajı yayınladı, Atatürk'e binlerce kullanıcı Arapça hakaret etti!
Köprü geçiş ücretlerine büyük zamdan sonra vatandaş oraya akın etti!