Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını söylemiş, “Ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
AKP'nin eski MYKY üyesi ve milletvekili Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın emeklilerle ilgili sözlerine tepki geldi.
Sosyal medya hesabı üzerinden sokakta yaşadığı bir anıyı anlatan Tayyar, şu ifadeleri kullandı:
“ Ankara'da az önce bir zincir marketten alışveriş yaparken 3 emekli yolumu kesti. İhtiyaçları olduğu için çalışıyorlarmış aynı zamanda. Sürekli alışveriş yaptığım bir mekan olduğu için emeklileri tanıyorum, daha önce AK Parti'ye oy vermişlerdi.
5 bin lira yardımın sadece çalışmayan emeklilere verilmesine öfkelilerdi. ‘Bizi neden yok saydınız?' diye sordular. Toplamda sayıları ne kadar bilmiyorum. 12.5 milyon emeklinin yardımdan yararlanacağı açıklandığına göre kapsam dışı emekli sayısı 3 milyon civarında olabilir. Sokaktaki öfkeyi duyurayım istedim, bilginize.
Bu yardıma ihtiyaç mevzu, ayrı bir tartışma konusu. Madem böyle bir karar alındı, adil olmak gerekir. Ayda 40 bin lira emekli maaşı alan biri ek iş yapmıyorsa bu yardımdan yararlanacak, 7.500 lira emekli maaşı alan biri aynı miktarda gelir elde ettiği bir ek iş yapıyorsa yardım kapsamı dışı. Kaldı ki hayat pahalılığı onların suçu değil.”
Milli Gazete
Narin cinayetinde flaş gelişme: Ramazan Atasoy tutuklandı!91 izlenme
AKP'li belediyeden isyan ettiren karar40 izlenme
CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu: 19 bin 502 yığma taşıma seçmen tespit ettik371 izlenme
Bu görüntüler film sahnesinden değil Artvin'den45 izlenme
İBB’deki 13 yolsuzluk dosyasına daha el konuldu! Dosyaları bakanlık müfettişleri inceleyecek51 izlenme
Millete soğan patates, Saray’a Mercedes! Saray, kamuda taşıt alımına sınırlama getirmesine rağmen 52 milyon TL'lik 3 araç alıyor!71 izlenme
Aralık ayı işsizlik rakamları açıklandı34 izlenme
Atatürk'ü ağırlayan tarihi konağın içler acısı hali Meclis'e taşındı57 izlenme
Urfalı çiftçi 'Elimde 1500 ton patates var satamıyorum, sen ne patatesi ithal ediyorsun ?'
Aileye zimmetli T.C. ateşe koltuğu! Lahey'de skandal atama!
Kur korumalı mevduatta flaş değişiklik
'Aziz İhsan Aktaş' davasında 17’inci gün bitti! Avukat beyanlarına süre kısıtlaması...