Emeklilerin büyük tepkisini çeken 6 aylık zamlara ilişkin tansiyonu bir nebze olsun düşürmek isteyen iktidar günlerdir toplantı üstüne toplantı yapıyor, ancak ortaya hâlâ bir formül çıkmadı.
Emeklilerin “sadaka değil, insanca yaşam için hakkımız olanı istiyoruz” talebine kulaklarını tıkayan iktidar, 10 bin lira olan en düşük emekli aylığını, 2.0002.500 lira artırmak için günlerdir görüşmeler yürütüyor.
Konuya ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı çalışmanın hafta başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağı ifade ediliyor.
Hazine garantili projelere, milyonlarca lirayı tek kalemde veren, iktidara yakın şirketlere milyarlarca liralık ihaleler için kaynak sıkıntısı yaşamayan AKP iktidarı söz konusu işçi, emekli ve memurlar olunca birden bire bütçe açıklarını hatırlıyor.
ŞİMŞEK ‘OLUR’ VERDİ
Emekli maaşına 2 kilogram et fiyatı kadar bir artış yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki hafta kesinlik kazanacak. Erdoğan’ın “Bu işi bitirin” diye talimat verdiği belirtilirken, zam kararının çıkması durumunda Meclis kapanmadan önce görüşmeleri devam eden torba yasaya bir madde daha ilave ederek en düşük emekli maaşı Hazine desteği ile 12 bin 12.500 liraya yükseltecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emekliler için 12 bin lirayı uygun bulduğu da ifade ediliyor. En düşük emekli aylığının 12 bin liraya çıkarılması durumunda 3.2 milyon emeklinin, 12.500 liraya çıkarılmasıyla da 3.7 milyon emeklinin zamdan faydalanacağı belirtiliyor.
Sözcü
CHP'li Aykut Erdoğdu 'İktidarın yargılamalarını TRT'de canlı vereceğiz. Uluslararası dillerde de vereceğiz ki herkes bilsin vatana ihanet etmesin!'131 izlenme
Antalya'da polise silahlı saldırı! Ağır yaralandı38 izlenme
İşte AKP'nin aday profili: Önce 'seni vuracağım' dedi, sonra 'söylediysem annemi s.sinler'...1573 izlenme
Bunu da gördük! Ayçiçek yağı yarım litrelik şişelere girdi!104 izlenme
İslamcı dergi Türkiye’yi böyle çizdi sosyal medya birbirine girdi!86 izlenme
Bakan Tekin'den skandal kreş açıklaması: "Çocuklara LGBT propagandası yapılmakta"21 izlenme
AKP'deki mahalle savaşı büyüyor!24 izlenme
Sadece Türkiye'ye özgü olan 'Altay Kar Fırtınası' nedir?54 izlenme
İşsizlere iş arayanlara çok kötü haber: İş kapısı daha da daralacak
Sakarya’da fabrikası bulunan Otokar, işçilerine yüzde 102 zam yaptı; zammı duyan çalışanlar o anları oyun havasıyla kutladılar
Yine Kızılay yine skandal: İş insanının bağışladığı binayı bakın ne yaptılar
Konya’da su ve ulaşıma indirime AKP ve MHP'den ret: Gerekçe, ülke ekonomisinin durumu!