Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, emeklilik sisteminde düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine "Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret" dedi.
Erdoğan'ın açıklamasının tamamı şöyle oldu:
"Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz. Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz.
Aslında Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan “asgari ücret 17 bin” diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret."
Sözcü
Ayçiçeği yağı lüks tüketim maddesi olacak!48 izlenme
ABD askerleri Türk topraklarında!220 izlenme
Tanju Özcan bir Iraklının Şehitlik Mezarlığı’ndan satın aldığı 10 mezar yerini iptal ettirdi!33 izlenme
Seçim anketinde çarpıcı sonuç: Cumhur İttifakı’nda büyük düşüş!86 izlenme
Rizeli Deli Şevki'den deliliğin tarifi !497 izlenme
Hakim, evsiz vatandaşa ev hapsi verdi!84 izlenme
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı uyardı! 'Nisan ayındakinden daha kötü'85 izlenme
‘8 bin eczane kapanma tehlikesiyle karşı karşıya’29 izlenme
Necati Özkan'dan iddialara yanıt: "Saçmalığın detaylarını kamuoyu ile paylaşacağım"
Erdoğan “giderlerse gitsinler” demişti, Türk doktorlar Fransız medyasına konuştu
Mimar Şen: 1 ay önce İzmir'de 40 binanın yenilenmesi konusunda uyardık
Afgan ev sahibi “Afganistan’dan akrabam gelecek” deyip DP lideri Uysal'ı evden çıkardı!