SSK ve BağKur emeklisi yüzde 37,57 zam hakkı elde etti. Ancak asgari ücret ve memur maaşlarındaki yüzde 49'luk artış göz önüne alındığında emekliler için bir fark ortaya çıktı. Bu farkın kapatılması için hükümet alternatif planlar üzerinde çalışıyor.
Masadaki seçenekler şu şekilde:
Refah payı: Enflasyon farkının refah payı ile kapatılması gündemde. Bu durumda emekli maaşları yüzde 37,57'lik enflasyon zammı üzerine yüzde 12'lik refah payı eklenerek yüzde 49'a yükseltilecek.
Seyyanen zam: Farkın seyyanen zam ile kapatılması da bir diğer seçenek. Bu durumda tüm emekli maaşlarına aynı miktarda zam yapılacak.

En düşük emekli maaşına eşitleme: Mevcut durumda en düşük emekli maaşı 10 bin liranın üzerine çıkacak. Sınırın altındaki emekli maaşlarının da en düşük aylık maaşa eşitlenebileceği konuşuluyor.
Düzenleme 16 Ocak'a kadar Meclis'ten geçebilir
Emekli maaş zamlarının netleşmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Meclis 16 Ocak'a kadar kapalı ancak düzenlemenin yasalaşması sonrası emeklilere maaş farkı ödenebilir.
Düzenlemenin önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması gerekiyor. Meclis'ten geçtikten sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına gidecek. Son olarak ise Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla resmen uygulamaya girecek.
Süreç göz önüne alındığında emekli maaş düzenlemesinin şubat ayına kalabileceği belirtiliyor. Bu durumda emekliler ocak ayında sadece enflasyon zammını alacak. Refah payı ya da diğer seçenekler şubat maaşlarına yansıyacak.
Hangi seçeneğin uygulanacağı henüz netleşmedi. Hükümetin emekliler için en uygun seçeneği belirlemesi bekleniyor.
halktv.com.tr
CHP'li belediyelere operasyon: Beş belediye başkanı hakkında gözaltı kararı17 izlenme
Onlar da yargıyı parsel parsel satmış!381 izlenme
OYAK üyeleri sordu: 175 milyon lira deprem yardımı nerede?23 izlenme
THY İstihdam Başkanlığı çalışanından ağıza alınmayacak küfürler!134 izlenme
TEAM Araştırma Genel Müdürü Ulaş Tol, genç seçmenin İnce’den nasıl vazgeçtiğini açıkladı43 izlenme
Yozgat'ta tarihin en kötü ayçiçeği hasadı oldu! Tarlayı hastalık vurdu, çiftçi umduğunu bulamadı22 izlenme
Ayçiçeğinde çiftçi kurban ediliyor75 izlenme
Mansur Yavaş’tan Erdoğan’ın 'vergi' iddialarına jet yanıt!316 izlenme
Otoyollar da özelleştirme listesinde! CHP'li Yavuzyılmaz 'seçim öncesi para arayışı' diyerek duyurdu
Bahis skandalında flaş gelişme: Olay hakem Zorbay Küçük ilk kez konuştu! Şikâyetçi oldu
AKP Büyük Kongresi'ni gerçekleştirirken emekliler isyan etti: "Emekli ölüyor, ağlayanı yok. Nasıl geçinelim? Bunlar Allah'ından bulsun"
'Man Adası belgeleri'ne yasak! Gerelçe: Erdoğan'ın siyasi kariyerini etkileyecek 'itham'