Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz, yoksulluğu kalıcı hale getirirken milyonlarca yurttaş için yaşam koşulları her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Resmî verilere göre ülkede aşırı yoksulluk içinde yaşayan hane sayısı 3,6 milyona ulaşırken, sosyal yardıma muhtaç kişi sayısı 20 milyonu aşmış durumda.
Krizin en sert etkilediği kesimlerin başında ise emekliler geliyor. “Sefalet ücreti” olarak nitelendirilen düşük emekli aylıklarıyla geçinmeye çalışan binlerce emekli, artan kiralar nedeniyle ev bulamaz hale geldi. Pek çok emeklinin, duşu ve tuvaleti dahi olmayan, günlük 200 TL’ye kiralanan ucuz otel odalarında yaşamını sürdürmek zorunda kaldığı belirtiliyor.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Kamuoyuna yansıyan bu tabloya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu durumun devletin sunduğu imkânlara rağmen “bireysel tercihler üzerinden bilinçli şekilde çarpıtıldığını” savundu. Göktaş, emeklilerin yaşadığı koşulların toplumsal bir kriz gibi sunulmasının doğru olmadığını belirtti.
Ancak aynı dönemde Bakanlığın harcama kalemleri dikkat çeken bir artış gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yalnızca “özel kalem hizmetleri” adı altında yaptığı harcamaların, OcakEkim 2025 döneminde 95 milyon 778 bin TL’ye ulaştığı ortaya çıktı. Bu tutarın büyük bölümünün bakanın çalışma programı, protokol, tören ve organizasyon giderleri için kullanıldığı kaydedildi.
Veriler, özel kalem hizmetleri kapsamında yapılan harcamaların bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 59 oranında arttığını gösteriyor. Bakanlık, OcakEkim 2024 döneminde bu kalem için 60 milyon 128 bin TL harcamıştı.
MHP'li eski başkanın kardeşinden CHP'li isme silahlı saldırı34 izlenme
Riskli bölgede altın için sondaj çalışmaları başladı!190 izlenme
Ukrayna tahılı için koridor planı uygulanabilir bir plan olarak görülüyor41 izlenme
Barış Terkoğlu: "SADAT gökte aradığı mehdiyi yerde bulmuş"42 izlenme
Suriye’den acı haber geldi! 2 asker şehit232 izlenme
İşte AKP’nin yüzyılı! Veliler artık kullanılmış defter arıyor35 izlenme
THY'nin Egemen Bağış'ın kızına özel pasta yaptırdığı ortaya çıktı26 izlenme
Erdoğan’ın 3 aylık koruma giderleri için 513 milyon 850 bin harcandı48 izlenme
Boşalt boşalt bitmiyor! 40-50 bin kişi daha salıverilecek
AKP'den CHP'ye geçen belediyede borç krizi: Yüzlerce kilo lop et kayıp!
Ekrem İmamoğlu: "Siyasete bulaşmış vakıflar, faaliyetlerini kendi imkânlarıyla yapsınlar"
Koronavirüs hastanesi Atatürk Havalimanı'na kurulmuyor ! İşte o görüntüler...