Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ödeme takviminin belli olmasıyla beraber gözler memur ve emekli maaşlarının ödeme tarihlerine çevrildi. Bayram ikramiyeleri 10 Haziran’dan itibaren ödenecek ancak maaşlara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, emeklilerin Kurban Bayramı’ndan önce maaşlarını alması gerektiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik Kurban Bayramı ikramiyelerinin, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara 10 Haziran, BağKur kapsamında aylık alanlara 11 Haziran, SSK kapsamında aylık alanlara ise 121314 Haziran tarihlerinde ödeneceğini açıkladı.
EMEKLİ MÜJDE BEKLİYOR
SSK emeklilerine maaşları, tahsis numaralarına göre her ayın 17’si ve 26’sı arasında, BağKur emeklilerine de aynı şekilde her ayın 25’i ve 28’i arasında ödeniyor. AKP iktidarına seslenen CHP’li Sarı, “Elinizi taşın altına koyup bayram öncesinde emeklilerimize bayram sevinci yaşatacak bu müjdeyi hemen vermenizi bekliyoruz” dedi. Serkan Sarı, “Emeklimiz müjde bekliyor ama iktidar emekli ve memurlarımızı açlık ve yokluğa mahkum etmeyi sürdürüyor. İktidarın gereken tüm tedbirleri alıp emeklilerimize en azından bayram öncesinde, reva gördüğü açlık sınırı altındaki maaşlarını vermeli” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Narin cinayetinde gözler o rapora çevrildi! Yeni gözaltılar olabilir56 izlenme
Bahçeli'yi zora sokacak sözler ! Başkan Yrd. Semih Yalçın 'Erdoğan vatana ihanetten yargılanacak !'2467 izlenme
CHP'yi eleştiren AKP'li adama küçük çocuktan tokat gibi yanıt ! 'O işçileri düşünmüyorsan ne konuşuyorsun ağabey ?’345 izlenme
Kelebekler Vadisi yok olmasın102 izlenme
Şeriat kanunları mı geliyor? Resmi Gazete'de çalışma ilkeleri hadislerle açıklandı!109 izlenme
Cezaevinde felç geçirdi, tutukluluğu devam etti! Oturarak boyunlukla savunma yaptı15 izlenme
Son ankette sürpriz sonuç: AKP psikolojik sınırın altına düştü!46 izlenme
Sofraya İran’dan ithal sebze girdi32 izlenme
Kartalkaya faciası davasında otel müdüründen skandal sözler: "Başımıza İş Açacaksınız"
Süleyman Soylu, Sedat Peker'in evine yapılan operasyonun görüntülerini paylaştı! 'Karısının iç çamaşırına sığınan aciz, edepsiz!'
AKP'ye yakın servis şirketi skandal yarattı! Maaş alamayan işçiler iş bıraktı: Veliler haklarını arıyor
'Beyaz et' operasyonunun ardından kırmızı ete dev zam!