En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete'de de yayımlandı.
Kanuna göre, SSK ve BağKur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.
Kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi.
Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.
KRT
Eski bakanın bir milyon Filistinli Türkiye'ye gelecek iddiası23 izlenme
AKP’li başkan eşinin akrabasını 4 kez atamış!173 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Yaşı geçti 'Ekrem ağrıları' başladı"19 izlenme
Tasarruf planı açıklanırken Diyanet 5 yıldızlı otelde İsrail’i kınadı!26 izlenme
Gezi Direnişi'nin sembol fotoğrafında bulunan Zeki Özhoroz yaşamını yitirdi75 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan Bakan Ersoy'a sert sözler8 izlenme
Aydın’da AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu’na tepki büyük! "Bize kalleşlik yaptı. Vatandaşın oyunu alarak öbür tarafa geçti. Verdiğimiz oylar zıkkım olsun"19 izlenme
Cumhuriyet'in kentinde Atatürksüz 29 Ekim kutlaması: Erdoğan'ın posteri var Ata'nın yok!7 izlenme