Türkiye’de milyonlarca vatandaş, artan enflasyon ve ekonomik kriz şartları altında geçim savaşı veriyor. Emekli, memur ve işçilere ayrılmayan kaynak, vakıflara akmaya devam ederken "Türkiye Maarif Vakfı’na Kaynak Aktarılması Hakkında Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Söz konusu vakfa, yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul, eğitim kurumu ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs vermek, bilimsel araştırmageliştirme çalışmaları ile yayınlar yapmak ve yeni metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kaynak aktarılmasına karar verildi.

Türkiye Maarif Vakfı’na, 2025 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 6 milyar 774 milyon 954 bin Türk lirasına kadar kaynak aktarılabileceği bildirilirken kararın yürütmesinden Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu olacak.

halktv.com.tr
Mansur Yavaş’ın sözleri yeniden gündeme geldi: "Sokak köpekleri için sadece kısırlaştırmak yetmez"41 izlenme
O karar Belediye Meclisi'ni karıştırdı! AKP ve MHP arazileri satışa çıkardı!79 izlenme
Erdoğan'ın attığı çay AKP'li vekilin eşinin çıktı! Devletin Çaykur'u değil AKP'linin Orçay'ı50 izlenme
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın yerine kayyum atanır mı?67 izlenme
Türkiye'nin konuştuğu vahşet! Başak Cengiz son yolculuğuna uğurlandı58 izlenme
Güldür Güldür'den bir olay video daha ! Salonda alkış tufanı koptu !346 izlenme
ABD, Türk vatandaşlarına en erken 2 yıl sonrası için vize randevusu veriyor35 izlenme
Saatler geçiyor umutlar tükeniyor...55 izlenme
Övünerek 'Duble yol yaptık' dedikleri işte bu ! Paylaş, bu rezaleti herkes görsün !
Atatürk'ün 101 yıl önce Time Dergisi'ne kapak olan fotoğrafının videosu ortaya çıktı
Akşener'in İsveç'te Kuran-ı Kerimin yakılmasına tepki gösterdi
Tatilde yeni tarife: Rus turistlere 2 bin 500, Türklere 10 bin lira!