"83 milyonluk ülkede etkili olması için yaklaşık 50 milyon kişinin aşılanması gerekecek" diyen Çölaşan, "Üretici şirketlerle bağlantılar kuruldu mu? Eğer kuruldu ise alım hangi şirketten yapılacak? Şirket tercihi kararı neye göre verildi? Bu işin birim fiyatı nedir? Aşı için toplam ne kadar ödenecek? Bu ödemeler bütçeden mi sağlanacak, yoksa yeni vergiler ve zamlar mı gelecek? Ödemeler aynı şirkete mi, yoksa birkaçına birden mi yapılacak?" sorularını sordu.
Çölaşan, "Tercih edilen aşının kalitesini ve bilimsel verilerini biz elbette bilemeyiz ve üzerinde tartışmaya giremeyiz… Ama ödenecek bedel hepimizin cebinden çıkacak. Dolayısıyla bu konuda atılacak her adımdan vatandaşın bilgi sahibi olması gerekir. Palavralara, yalanlara ve gizlilik edebiyatına karnımız çoktan beri tok! Salgın ve ölüm sayılarında hepimize nasıl yalanlar söylendiğini unuttuk mu! Aşı olayında da karşımıza 'Gizlilik' örtüsü altında yine aynı yalanlarla çıkacak olmalarından korkarım" ifadelerini kullandı.
En az 13 kentin müdürü ilahiyat mezunu56 izlenme
AKP'ye yakın anket şirketinin sonuçlarına göre, Erdoğan ilk kez kaybetti!99 izlenme
Karaman'da koronavirüs vakaları Haziran'da 10 kat arttı!74 izlenme
Ekonomide topyekün küçülme bekleniyor64 izlenme
Nakliye ve diğer giderlerle meyve sebzede maliyet katlanıyor: Antalya’da bedava olsa markette 6 lira51 izlenme
İmamoğlu, İngiliz medyasına konuştu: Erdoğan'a mesaj verdi48 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: "Elektriği kesik olan 221 evin borcunu ödedik"63 izlenme
‘Andımız’ için ‘hayvani ihtiyaç’ demişti, istifa etti!88 izlenme
Sıra okullara geldi... "10 bin metrekare arsa 5'li çeteden Cengiz İnşaat'a peşkeş mi çekilecek?"
İsmail Saymaz canlı yayında Hilal Kaplan'ı rezil etti! 'Taraf gazetesinin tetikçisi! F.Gülen için şiir yazmış bir kadın! Utanmadan şimdi o geçmişini sileceğini zannediyor!'
Belediye işçilerine zorla AKP propagandası yaptırıyorlar !
İran'ın ABD saldırısına misilleme olarak İsrail'i vurduğu görüntüler ve yıkım ortaya çıkmaya başladı