CHP, bavullarda bulunanların jammer, yani sinyal kesici cihazlar olduğunu açıkladı. CHP ayrıca, terör örgütü IŞİD tarafından ölüm tehditleri alan Ekrem İmamoğlu’nun güvenliğinin sağlanması için bu önlemin alındığının altını çizdi.
İktidar medyası, ilk servis ettikleri görüntülerin yalanlanmasının ardından ağız değiştirerek bu kez de jammer tartışmasını gündeme getirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) de jammer kullanımıyla ilgili bir açıklama yapıldı. EGM, şu ifadeleri kullandı:
27.04.2025 tarihinde bazı basın yayın kuruluşlarına yansıyan frekans kesicilerin (jammer) kullanım usulleri ve cezai yaptırımları ile ilgili aşağıda belirtilen açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.
5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 2. Maddesinin 3. Fıkrasında belirtilen Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kuruluş kanunları ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde belirtilen görev sahaları ile ilgili konularda olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kamu düzeni ve milli güvenliği sağlamaya yönelik anayasa ve yasalardan aldıkları yetkilerden dolayı frekans kesici (jammer) kullanabilir.
Bu bağlamda; belediye başkanları ve belediyeler, 5809 sayılı Kanun kapsamında frekans kesici (jammer) kullanabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar arasında sayılmamaktadır. Ayrıca yetkisiz kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından haberleşmenin kesilmesi, Türk Ceza Kanununun 124. Maddesi hükümlerince suç olarak tanımlanmıştır.
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir birimi tarafından koruma görevlilerine yönelik frekans kesicilerle (jammer) ile ilgili verdiği bir eğitim bulunmamaktadır.
Tartışmanın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, jammer alan belediyeleri açıklayacağını duyurmuştu.
Halktv.com.tr bunun üzerine jammer alan kurum ve kuruluşları araştırdı.
Emniyet, belediyelerin jammer alamayacağını açıklasa da, AKP'nin en güçlü kalelerinden biri olan Kahramanmaraş’ta AKP’li belediyenin jammer aldığı ortaya çıktı.
Ayrıca ihalebul.com’da yer alan bilgilere göre, 2017 yılında kayyum atanan Şanlıurfa’nın Gürpınar Belediyesi’nin de jammer satın aldığı görüldü.
30 bin nüfuslu Gürpınar'daki jammer alımı dikkat çekti.
Öte yandan, AKP'li Kahramanmaraş Belediyesi'nin jammer alımı yayımladığı şartnamede de ortaya çıktı. İşte o şartname:




Bu veriler sadece bir yıllık! Üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı 48 ilin nüfusunu geçti37 izlenme
Viranşehir sahilinde korku dolu anlar: Afganlar tırmıklarla Türklere saldırdı!28 izlenme
Kurumlar "Kamu zararı yok" demişti: Saraçhane eylemlerinde yazılama yapan öğrencilere hapis cezası verildi15 izlenme
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde başkan seçilirken kavga çıktı! "Hasta hareket yapmasın"27 izlenme
Galiba Suudiler de kandırdı! Suudi Prens’ten küstah ifadeler!983 izlenme
Narin Güran cinayeti: Diyarbakır Barosu'nun talebi kabul edildi!44 izlenme
S&P'den ezber bozan Türkiye raporu! Ekonomide taşlar yerine oturuyor34 izlenme
CHP AKP'nin kalesi Kırşehir’i nasıl kazandı?771 izlenme
Ekonomist Ozan Bingöl’den Hafize Gaye Erkan’ın gönderilmesine dair bomba yorum: "Tüm faiz artışlarını bir kişiye yaptırıp yolladılar"
TEV'den Despina Vandi açıklaması
Oran verildi, tek tek hesaplandı: İşte memur ve emeklinin heyecanla beklediği 2023 maaşları
SP'li vekil 'AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde !'