AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıkladığı kanun teklifine göre, en düşük emekli aylığı 20 bin TL’ye çıkarılacak.
Düzenlemenin, Meclis’e sunulacak yasa teklifiyle birlikte hayata geçirilmesi ve milyonlarca emekliyi kapsaması bekleniyor. Teklifin önümüzdeki günlerde yasalaşması öngörülüyor.
Bu düzenleme, Ocak 2026 döneminden itibaren geçerli olacak ve yaklaşık 4 milyon 917 bin emekliyi doğrudan etkileyecek. Hazine'ye 6 aylık ek maliyetinin yaklaşık 69,5 milyar TL olacağı hesaplanıyor.
Bu farkın hazineden SGK'ye aktarılacağını söyleyen Güler, "Bütçe disiplinini bozmadan bu imkanı geliştirmeye çalıştık. Yeterli miydi? Elbette yeterli değildir ama ekonomimizin ve bütçemizin imkanları sonuna kadar zorlanmıştır, kaynak üretimi noktasında büyük uğraşlar verilmiştir" dedi.
En düşük emekli aylığı TÜİK'in açıkladığı 2025 TemmuzAralık dönemi 6 aylık enflasyon oranına dayalı olarak otomatik uygulanmış ve 16 bin 881 TL'den yüzde 12,19 enflasyon zammıyla yaklaşık 18 bin 939 TL seviyesine yükselmişti. Ancak kanunla bu rakamın daha da yukarı çekilmesi bekleniyordu.
Böylece yeni düzenleme ile birlikte en düşük emekli aylığı önceki yıla göre yüzde 18,48 oranında artırılmış oldu.
En düşük emekli aylığı olan 20 bin TL'yi alacak kişi sayısı 4 milyon 917 bin kişi olarak açıklandı.
Teklif yasalaştıktan sonra ocak ayında oluşacak fark emeklilerin hesabına yatırılacak.
NEFES
Samsun'da sahile üzerinde Rusça yazılar olan bir sandık vurdu16 izlenme
Kamuda ağırlamaya harcanan para dudak uçuklattı!38 izlenme
İmamoğlu: "300 gündür 12 metrekaredeyim!"9 izlenme
Halka 'Şimşek' vergileri çakarken, Soylu'nun oğlunun şirketi 3 yıl vergi ödemeden yüzde 4900 büyümüş19 izlenme
Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilensin hamlesi!357 izlenme
Mobilya sektöründe büyük kriz! Maliyetler tavan yaptı, satışlar dibe vurdu!43 izlenme
Sigaraya dev zammın eli kulağında!7 izlenme
Sedat Peker'in ifşaatlarıyla gündeme gelmişti: AKP'li Taşkesenlioğlu, Erdoğan'ın yanından ayrılmadı53 izlenme
Merkez Bankası seçim öncesi kasayı boşaltıyor: Dolarlar bitince sıra altına geldi
Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddiaları sonrası AKP’de başlayan telaş ortaya çıktı! Murat Yetkin iktidar kulislerinden sızanları duyurdu
Kaymakam - imam kavgasında yeni perde: Cami hocasının akrabaları kaymakama destek çıkan AKP'li başkanın kardeşini darbetti
'Bu pazar seçim olsa' diye soruldu MHP baraj altı, Cumhur İttifakı kan kaybetmeye devam ediyor!