2025 yılında geçerli olmak üzere yapılan yeni maaş düzenlemesiyle, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liradan 14 bin 469 liraya yükseldi. Rakamlar ortaya çıkınca emekliler, Ocak ayında oluşan maaş farklarının ne zaman hesaplarına geçeceğini merak etmeye başladı.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, 12 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı 14 bin 469 liraya çıkarıldı.
Resmi Gazete’de yer alan metinde, “31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 19. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan ‘12.500’ ibaresi ‘14.469’ şeklinde değiştirilmiştir” denildi.
2025 yılı Ocak ayı ödeme dönemi itibarıyla, en düşük emekli maaşı alan emeklilere 1969 TL'lik bir fark ödemesi yapılacak. Bu ödeme, ilgili kararın Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren geçerli oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan veya SGK yetkililerinin, maaş farklarının ödenmesiyle ilgili açıklamayı en kısa sürede yapması bekleniyor.
Sözcü
ABD'nin kayıp pilotlar için gönderdiği uçaklar da vuruldu! İran medyası C-130 uçaklarının son halini paylaştı21 izlenme
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve memura uygulanacak enflasyon farkını açıkladı41 izlenme
Türkiye’de karşılıksız çek tutarı yüzde 50 arttı!168 izlenme
Akaryakıt Çarşıyı Pazarı da Vurdu! Meyve Sebzeye En Az 15 TL Zam Geliyor44 izlenme
CHP'nin kuruluş yıl dönümünde İmamoğlu iktidar yolculuğunun şifrelerini verdi: "Ne baskılar, ne engeller, ne de karanlık girişimler bu yürüyüşü durduramayacaktır"36 izlenme
AKP’nin Avrasya Tüneli oyunu! Vatandaştan yüzde 10 fazla para aldı!156 izlenme
Eski öğrencisiyle ilişkiye girdikten sonra hamile kalmıştı! Şimdi ise başka bir skandala daha hazırlanıyor!45 izlenme
Haluk Levent: 'AHBAP olarak yangın söndürme helikopteri kiralıyoruz'50 izlenme