AKP tarafından hazırlanan yasa taslağına göre, TÜİK’ten izinsiz istatistik açıklayanlara 3 yıla kadar hapis cezası geleceği iddia edildi.
TÜİK, tüketici enflasyonunu mart ayında yüzde 61.14 ile Mart 2002’den bu yana en yüksek seviyede açıklamıştı. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise bu oranı yüzde 142.63 olarak duyurmuştu. TÜİK söz konusu grup hakkında daha önce kendisinin güvenini zedelediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.
ENAG'ın enflasyon oranlarını paylaşmasının ardından AKP tarafından hazırlanan yasa taslağına göre, kullanılacak metodolojiyi TÜİK’e onaylatmadan resmi istatistiklere alternatif olacak şekilde istatistik üreterek bunları yayımlayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Enflasyon Araştırma Grubu'nun kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla karara tepki gösterdi.
Ulusoy, "Trafik çevirmesinden otel konaklamasına kadar didik didik ettiler. ENAG’ın arkasındaki fonun nerede olduğuna kadar..." dedi.
"Hiçbir şey bulamayınca da hapis cezası yasasını ortaya döktüler" diyen Ulusoy şöyle devam etti:
"Devletin olanaklarını kişisel kin için kullananlarla karşılaşacağız yakında"
Trafik çevirmesinden otel konaklamasına kadar didik didik ettiler.
— Prof. Veysel Ulusoy (@ekonomikanaliz) April 15, 2022
ENAG’ın arkasındaki fonun nerede olduğuna kadar...
Hiç bir şey bulamayınca da hapis cezası yasasını ortaya döktüler.
Devletin olanaklarını kişisel kin için kullananlarla karşılaşacağız yakında.
Altılı Masa’dan ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklaması42 izlenme
Atatürk anıtına balta ile saldırmışlardı: 'Dayım mesih'34 izlenme
Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı55 izlenme
Karamollaoğlu’ndan çok konuşulacak ittifak açıklaması 'Bu millet, 20 tane değil, 120 tane değil, 250 tane milletvekilliğine bile satılamaz. Bunu herkes bilsin!'507 izlenme
Bir bu eksikti! 300 genci ailelerinden koparan Mustafa Çabuk'un yeni videosu sosyal medyada gündem oldu: 'Halifemiz geliyor'52 izlenme
'Bıçağın üzerine düştü' denilmişti! Akılalmaz olayın arkasından cinayet çıktı41 izlenme
ABD Büyükelçiliği'nden tedirgin eden 'deprem' paylaşımı37 izlenme
Bekir Pakdemirli diyor ki: "İnanılmaz başarılıyız"62 izlenme